Siyaset

Çözüm Reçetesi Millî Görüş’te

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, ülke gündeminde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, vatandaşların yaşadığı problemlerin Millî Görüş politikaları ile çözülebileceğini belirtti.

HABER: YELİZ ERDEM

Haftalık basın açıklamasında ülke gündemine ilişkin önemli tespitlerde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca,  başta siyaset ve ekonomik olmak üzere pek çok konuda partisinin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

İKTİDARIN, KUTUPLAŞMA ZİHNİYETİNDEN VAZGEÇMESİ GEREKİYOR

Haftalık basın açıklamasına 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı anarak başlayan Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, zafer öncesi ve sonrası yaşanan olaylardan dersler çıkarılması gerektiğini kaydetti. 30 Ağustos zaferinde olduğu gibi ülkenin bir kez daha birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirten Kutluca, “Bugün bizlere düşen, yine inancımıza ve değerlerimize sımsıkı sarılarak, birlik ve beraberliğimizi yeniden tesis ederek ortak sorumluluklarımızı kuşanmak ve kutuplaşmaya, kamplaşmalara artık bir son vermektir. Bu noktada öncelikle iktidarın bir anlayış değişikliğine gitmesi şarttır. Ülkemizin bir yarısını diğer yarısına adeta düşman göstermeye çalışan anlayıştan mutlaka vazgeçmelidir. Muhalefeti ‘terörist’, muhalefet partilerine oy veren insanımızı ‘vatan haini’, kendileri gibi düşünmeyen herkesi ‘düşman’ kategorisinde değerlendiren bu çarpık anlayıştan vazgeçilmelidir. Bolca yalan, iftira ve hakaret cümleleri içeren bu zehirli dilden bir an evvel vazgeçilmelidir. İşte biz bugüne kadar sadece bu sisteme değil, bu dile, bu anlayışa da itiraz ettik, ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. 85 milyonu temsil etmesi gereken, herkesin hakkını gözetip koruması gereken Cumhurbaşkanı, sırf yerel seçimlerde 3-5 belediye daha fazla kazanabilir miyim düşüncesiyle, milyonlarca vatandaşı terör parantezine sıkıştırmaya çalışıyor. Biz 2017’den beri bu sisteme bunun için karşı çıktık. Sırf sistemi değiştirmek için seçim ittifaklarını yaptık” ifadelerini kullandı.

MİLLÎ GÖRÜŞ GÖMLEĞİ SİZE DAR GELMEDİ, SİZ OBURLAŞTINIZ

Saadet Partisi’nin her daim yapıcı bir muhalefet anlayışıyla hareket ettiğinin altını çizen Kutluca, partisinin ülke meselelerinde ortaya koyduğu söyleme iktidarın kulak vermediğini belirterek, “Biz vazgeçmeyeceklerini biliyorduk, fakat keşke onlar israf ve yolsuzluktan vazgeçmiş olsalardı da biz haksız çıksaydık. Biz biliyorduk üretim ve istihdam ekonomisini uygulamayacaklarını da fakat keşke onlar yanlış yatırım ve anlayışlardan vazgeçmiş olsalardı da yanılmış olsaydık. Biz biliyorduk Irak işgali ve Suriye politikasının devamı mahiyetinde İslam âleminin dertleri ile değil, sadece mali imkânlardan yararlanmak için yol aradıklarını ve BOP’un eş başkanlığını üstlenerek Ortadoğu’da sınırları yeniden çizecek bir anlayışa zemin hazırladıklarını. Fakat keşke biz yanılmış olsaydık da onlar ‘şahsiyetli bir dış politika’ benimsemiş olsalardı. Keşke onlar faiz ekonomisine hakikaten sırt çevirmiş olsalardı da biz çıkıp kendilerinden özür dileseydik. Keşke onlar emeklinin, asgari ücretlinin, işçi ve memurun ‘insanca yaşam’ standartlarında kavuşacağı zam oranları belirleselerdi de biz de gidip kendilerine canı gönülden teşekkür etseydik. Derdimiz haklı çıkmak değil, ancak bir kere Millî Görüşçülere, Saadet Partimizin politikalarına kulak verdiniz mi ki, ülkemizin problemlerine çözüm üretebilesiniz. Siz Millî Görüş gömleği size dar geliyor zannettiniz; hâlbuki gerçekte solan sizin, oburlaşmanız neticesinde yağ bağlamanızdı” cümlelerini kullandı.

FAİZ VE VERGİLERİ ARTIRMAKTAN BAŞKA ÇÖZÜM ÖNERİNİZ VAR MI?

Ülkenin sorunları hakkında iktidara sorular soran Kutluca, “Önce büyükşehirlerde, ardından da 81 ilimizin tamamında büyük bir krize ve aynı zamanda huzur ve güvenlik problemlerine de yol açan kira fiyatları için planınız nedir? Sözde bir zamanlar dershaneler kapanacaktı, hatırlayın. Peki şimdi ne oldu da özel okul ve dershane ücretleri birbiriyle yarışır hale geldi. Sadece olup biteni izlemeye devam mı edeceksiniz? Okular açılacak; aileler kantin ve kırtasiye masraflarına, servis ücretini ödeyebilmek, burs bulabilmek ve bulsa bile o bursla geçinebilmek gençlerimiz için artık çok zor. Bu konuda hangi adımları atmayı planlıyorsunuz veya bir şey planlıyor musunuz? Vergileri artırmaktan başka bir planınız var mı, örneğin israf ve yolsuzluklardan vazgeçmeyi hiç düşündünüz mü?” dedi.

FAİZ SAADET DEĞİL, BELA GETİRİR

AK Parti’nin bir kez daha ekonomide IMF reçetesini uygulamaya başladığını ifade eden Kutluca, iktidarın sıcak para bulmak için düşman ilan ettiği ülkelerin kapısına gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Kutluca, “Borç, faiz sarmalından çıkamıyorlar, çıkamazlar da. Zira daha fazla faiz demek, daha fazla borç demektir. Borçlu olmak demek, bağımsız karar verememek demektir. Borç alan, emir alır. Önce kaynaklarımızı çarçur ettiniz, sonra borç üstüne borç aldınız. Borçları ödeyemeyince yüksek faizle borç aldınız. Şimdi size ne deniliyorsa onu yapıyorsunuz. Pusulanız şaştı. Faizle ilgili ‘nas’ kelimesini hiç dile getirmiyorsunuz. Çünkü ekonomi; sadece faizden etkilenmiyor. Bu her daim böyle olmuştur. Faiz saadet değil, bela getirir. Ama diğer gerçekleri de göz ardı edemezsiniz. Bu gerçekler, bilmelisiniz ki yıllar önce terk ettiğiniz Millî Görüş politikalardır. Yolsuzluk sebep, yoksulluk sonuçtur. İsraf sebep, borç sonuçtur. Yanlış yatırım anlayışı sebep, enflasyon ve işsizlik sonuçtur” ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ HER SEÇİME HAZIRDIR… BİZ DÜN YAPTIK, BUGÜN YİNE YAPARIZ

Saadet Partisi’nin her seçime hazır olduğunu belirten Kutluca, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Aslında problemler de, çareleri de bellidir. Çare Millî Görüş’tür, çözüm reçeteleri bizdedir, umudun adresi burasıdır. Biz dün yaptık, bugün yine yaparız. Dün belediyecilikte bir çığır açtık, bugün yine çok daha iyi örnekler ortaya koyarız. Dün elimize geçen en küçük fırsatları her daim milletimiz lehine kullandık, bugün de yöne öyle yapıyoruz; böyle yapmaya da devam edeceğiz. Politikalarımızla, kadrolarımızla biz her zaman her seçime hazırız, en doğru şekliyle şehirlerimizi ve ülkemizi yönetmeye talibiz. Yarım asrı aşkın birikim ve tecrübemizle, aynı inanç, aynı azim ve kararlılıkla biz buradayız.”

 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu