Manşet

Çölyak Hastaları Ahmet Önal’dan Destek İstiyorlar

Kırıkkale'de Çölyak Hastaları Destek Bekliyor: Glütensiz Ürünlere Erişimde Büyük Zorluklar Yaşanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de yaşayan çölyak hastaları ve aileleri, yaşadıkları zorlukları dile getirerek Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal ve ilçe belediye başkanlarından destek beklediklerini ifade ediyor.HABER71-ÖZEL HABER

KIRIKKALE’DE YILLARDIR GÖZ ARDI EDİLİYOR
Türkiye’nin pek çok il ve ilçesinde çölyak hastalarına yönelik destek programları uygulanırken, Kırıkkale’de bu önemli hasta grubu yıllardır göz ardı ediliyor. Çölyak hastalarının, ömür boyu glütensiz diyet uygulama zorunluluğu sadece beslenme değil, aynı zamanda sosyal yaşamda da büyük zorluklarla karşı karşıya kalmalarına neden oluyor.

KIRIKKALEDE GLÜTENSİZ ÜRÜN TEMİN EDİLEMİYOR 
Çölyak hastalığına sahip bireyler, özellikle glütensiz diyetlerini sürdürmekte zorlanırken, bu durum çocuk ve ergenlerde sosyal etkinliklerden kaçınma, kendilerini dışlanmış hissetme ve diyeti sürdürmekte isteksizlik gibi ciddi sorunlara yol açıyor. Glütensiz gıdaya erişimde yaşanan güçlükler, Kırıkkale’de yaşayan 300-350 kadar çölyak ailesi için hayatı daha da zorlaştırıyor. Özellikle düşük ve orta gelir seviyesindeki aileler, ekonomik yetersizlikler nedeniyle glütensiz ürünleri temin etmekte güçlük çekiyor.Kırıkkale’deki çölyak hastaları ve aileleri, bu durumun farkına varılması ve gerekli desteğin sağlanması için yerel yönetimlerden yardım bekliyor. Aileler, Kırıkkale Belediyesi’nin çölyak hastalarına yönelik bir “Çölyak Atölyesi” veya “Glütensiz Mutfak” kurulmasını talep ediyor. Bu atölye ile glütensiz ürünlerin hazırlanmasına yönelik kurslar düzenlenmesi, çölyaklı bireylerin ve ailelerinin hem ekonomik hem de sosyal anlamda desteklenmesi büyük önem taşıyor.

SADECE KIRIKKALE’DE YEREL YÖNETİMLER DESTEK OLMUYOR
Yeni tanı almış çölyak hastalarının aileleri, glütensiz beslenme konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmadıkları için zorlanıyor. Glütensiz ürünleri evde yapmanın beceri ve tecrübe gerektirdiğini belirten aileler, Kırıkkale Belediyesi’nden bu konuda daha fazla destek talep ediyor.Kırıkkale’de çölyak hastalarına yönelik geliştirilecek projelerle, hem glütensiz gıdaya erişim sağlanması hem de bu hastaların sosyal gelişimlerinin desteklenmesi büyük bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Çölyak hastaları ve aileleri, yerel yönetimlerin bu çağrılara kayıtsız kalmamasını ve gerekli adımları atmasını umutla bekliyor.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
5 1 vote
Haber Değerlendirme
Average 
 5 Based On 3
Subscribe
Bildir

guest
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Aysun Aydın
Aysun Aydın
9 Ağustos 2024 22:55

İnşallah en kısa zamanda çölyak hastaları için özellikle minik hastalar için çok zorlu bir süreç yiyeceklerini kolaylıkla temin edebilecekleri marketler açılir. Veya glutensiz rafları Kırıkkale’de marketlerde görürüz inşallah en kısa zamanda. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz sayın Ahmet Önal başkanım. Saygılarımla.

Yasemin
Yasemin
9 Ağustos 2024 22:36

Bizde herkes gibi marketlerde istediğimizi bulalım glutensiz ürünleri başka şehirlerden almak zorunda kalıyoruz peki ya alamayan colyakdaslarimiz ne olacak köylere kargo yok sonuçta oyuzden lütfen merkezdede olsa herşeyi bulabilelim inşallah yetkililer en kısa sürede sesimizi duyarlar ve biz colyakli bireyler içinde yardımcı olurlar

Fahri Türkoğlu
Fahri Türkoğlu
9 Ağustos 2024 22:18

Çölyaklı aileler olarak; Çölyaklıların bir araya gelmesine imkan sağlayan, duygu, bilgi ve beceripaylaşımı gerçekleştirebilecekleri, hastalığın getirdiği birtakım sosyal ve psikolojik sorunların çözümekavuşturulacağı, ihtiyaç sahibi hastaların belirlenmesi ile hastaların yaşam kalitesinin artırılmasınayönelik faaliyetler bulunacak dernek kurma çabası içerisindeyiz. Bizlerin desteklenmesini Kırıkkale Belediye Başkanımız Ahmet Önal ve İlçe Belediye Başkanlarımızdan, iş adamlarımızdan talep ediyoruz.

Başa dön tuşu
3
0
Would love your thoughts, please comment.x