Tarım

Çiftçinin Yüzü Gülüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de geçtiğimiz hafta başlayan hasat sezonu devam ediyor. Yüksek kesimlerde ise arpa biçimiyle başlayan hasat sezonu çiftçinin yüzünü güldürüyor.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Çerikli ve Karakeçili ilçelerinden başlayan hasat sezonu diğer ilçelerde ürünlerin hasat seviyesine gelmesi nedeniyle biçerdöverlerin biçimi başlamış durumda. Çiftçiler hasat sezonuyla yüzleri gülmeye başlarken, ürünlerine TMO’ya teslim etmek için yola koyuluyor.

Çiftçilerin bir yıllık emeğinin boşa gitmemesi için dane kaybına da fırsat verilmiyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerin arazide denetimler gerçekleştirerek biçerdöver sahiplerini uyarıyor.

TMO hububat alım fiyatları 6 Haziran 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ekmeklik buğdayda 8.250 TL/Ton, arpada ise 7.000 TL/Ton olarak açıklanmıştır. Bu fiyatlara ek olarak Bakanlığımız tarafından hububat üretiminin teşvik edilmesi amacıyla 2023 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı buğday ve arpa üreticilerimize buğdayda 1.000 TL/Ton ve arpada 500 TL/Ton ilave hububat üretim primi desteği verilecek. TMO, hububat alımları için 310’u kendi işyeri, 230’u ise sözleşme imzaladığı lisanslı depolar olmak üzere ülke genelindeki 500’ün üzerindeki noktada alım faaliyeti gösterdiği bildirildi.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu