Siyaset

CHP’den Instagram’ın Kapatılmasına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Gençlik Kolları Başkanlığı, instagram hesabına erişim engelinin getirilmesine tepki gösterdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Gençlik Kolları Başkanlığı, instagram hesabına erişim engelinin getirilmesine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde Instagram’a getirilen erişim engeli, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Kırıkkale CHP Gençlik Kolları Başkanlığı, bu karara karşı harekete geçerek, yasal süreci başlatmak amacıyla suç duyurusunda bulundu. CHP Kırıkkale İl Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Emre Demirel, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak, “Bu keyfi karara karşı, görevini layıkıyla yerine getirecek tüm savcıları göreve çağırıyoruz” dedi.

Adliye binası önünde açıklama yapan Demirel, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan ve hukuki bir dayanağı olmayan bu karar, Instagram platformuna yönelik keyfi bir uygulamadır. AKP hükümeti, daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve YouTube gibi platformlarda olduğu gibi, kontrol edemediği alanları susturmak için yine yasaları hiçe sayarak hareket etmektedir. Bu durum, Anayasa’yı ve temel haklarımızı yok sayan bir suçtur. BTK bürokratları bu kararla, yasaların ve hukukun üstünlüğünü çiğnemiştir.”

CHP Gençlik Kolları adına konuşan Demirel, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, vatandaşlarımızın bilgi edinme ve ifade özgürlüğü gibi temel haklarını korumak adına buradayız. Bu erişim engeli, milyonlarca insanımızın sosyal medya üzerinden sosyalleşmesini, iletişim kurmasını ve hatta iş yapmasını engelleyen bir durumdur. Bu yüzden, bu haksız uygulamaya karşı durmak ve hukuki süreci başlatmak adına suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Demirel, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Yargı üzerinde baskı olsa da hala hukukun üstünlüğüne inanan ve anayasayı savunan savcıların var olduğuna inanıyoruz. Bu keyfi uygulamaya karşı, mesleki onurunu koruyan tüm savcıları göreve çağırıyoruz.”

chp-jpg2.jpg

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x