Delice

Büyük Yağlı Köyü Balışeyhe Bağlanmak İstiyor

Büyük Yağlı Köyü Halkı Delice Belediyesi’nin Hukuksuzluklarına Karşı Ayakta: Balışeyh İlçesine Bağlanmak İstiyorlar

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
  • Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Büyük Yağlı Köyü Halkı Delice Belediyesi’nin Hukuksuzluklarına Karşı Ayakta: Balışeyh İlçesine Bağlanmak İstiyorlar

HUKUSUZLUĞA DAYANAMIYORUZ
Delice ilçesine bağlı Büyük Yağlı Köyü, bugün Delice Belediye Başkanı Avukat Yılmaz Uyan’ın hukuksuz su kuyusu açtırma teşebbüsü sonrası büyük bir kriz yaşadı. Köylülerin haklı tepkileri ve direnişi, Delice Belediyesi’nin zorbalıklarına karşı sabırlarının tükendiğini gösterdi. Köy sakinleri, yıllardır yaşadıkları sorunlar karşısında artık dayanamayacaklarını belirterek Delice ilçesinden ayrılarak Balışeyh ilçesine bağlanmak istediklerini açıkladılar.

BALIŞEYH İLÇESİNE BAĞLANMAK İSTİYORUZ
Köylüler, Belediye Başkanı Yılmaz Uyan’ın hukuksuz işlemlerine karşı yıllardır mücadele ettiklerini, ancak artık sabırlarının tükendiğini belirtti. Köylüler adına yapılan açıklamada, “Yıllardır bu sorunlar ile yaşıyoruz, artık canımıza tak etti. Bizler referandum yaparak Delice ilçesinden ayrılıp Balışeyh ilçesine bağlanmak istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.Büyük Yağlı Köyü muhtarı Veysel Akçadağ, “Kendi su kaynaklarımızı korumak için verdiğimiz mücadelede sürekli olarak hukuksuzluklarla karşılaşıyoruz. Delice Belediyesi’nin bu zorbalıkları karşısında daha fazla sessiz kalamayız. Köyümüzün refahı ve geleceği için Balışeyh ilçesine bağlanmayı düşünüyoruz” dedi.

Köy sakinlerinin Delice Belediyesi’ne karşı aldığı bu sert tutum, Delice Belediye Başkanı Yılmaz Uyan’ın hukuksuzluklarına ve köylülere yönelik baskıcı tutumuna karşı bir isyan niteliğinde. Köylüler, bu kararla birlikte Delice Belediyesi’nin hukuksuz uygulamalarına ve zorbalıklarına karşı duruşlarını net bir şekilde ortaya koydular.

KAYMAKAM YATIŞTIRDI
Delice Kaymakamı Mustafa Bacan’ın olay yerine gelerek Delice Belediyesi’nin hukuksuz sondaj çalışmasını durdurması köylüleri bir nebze olsun yatıştırmıştı, ancak köylüler bu tür olayların tekrarlanmasını istemiyor. Bu nedenle Balışeyh ilçesine bağlanarak, daha adil ve hukuka uygun bir yönetim altında yaşamak istediklerini belirtiyorlar.

Büyük Yağlı Köyü’nün bu kararı, Delice Belediyesi’nin hukuk tanımaz tutumları ve Belediye Başkanı Yılmaz Uyan’ın zorbalıklarına karşı güçlü bir mesaj niteliğinde. Köylüler, kendi haklarını ve kaynaklarını korumak için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladılar. Bu olay, Delice ilçesinde yerel yönetimle halk arasında derin bir çatlağın oluştuğunu ve köylülerin daha adil bir yönetim arayışı içinde olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x