Gündem

Bu projeye dikkat!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Demirbaş’ın yürütücülüğünü yaptığı “Chemistry is All Around Network” isimli Avrupa Birliği Projesi çalışmaları başarıyla sürdürülüyor.
Konferanslar düzenleniyor
Projede kimya öğrenimi ve öğretimi konusundaki en etkili stratejileri paylaşarak kimyaya olan ilgiyi arttırmak ve kimyanın günlük yaşamı nasıl etkilediğini ortaya koymak ve çözüm önerilerini üretmek amaçlanıyor. Proje kapsamında kimya öğretiminde öğrencilerin motivasyonu ve öğretmen arasındaki bağ ve sorunlara çözüm üretip faklı bakış açıları geliştirip, sunulup, tartışılacağı konferanslar düzenleniyor.
3 yılda bitirilecek
Türkiye başta olmak üzere Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, İrlanda, İtalya Polonya, Portekiz, Slovak Cumhuriyeti ve İspanya ile birlikte toplamda 11 ülke ortaklığı tarafından yürütülmekte olan projenin 3 yıllık bir süre içinde bitirilip amacına ulaşılıp sonuçlanması bekleniyor.
 
Portekiz’de kongre düzenlendi
Projenin birinci yılında üyeler öğrencilerin motivasyonu üzerinde odaklanıp, kendi ülkelerinde araştırmalar yaptılar. İkinci yılında ise kimya öğretmenlerinin yetiştirilmesine yönelik çözüm önerileri üzerinde duruluyor. Bu bakımdan AB üyesi ülkeler tarafından ortaya konulan çözüm önerileri 21 Mayıs 2014 tarihinde Portekiz’in Bragança şehrinde düzenlenen “International Conference on Successful Experiences and Good Practices in Chemistry Education”  isimli kongrede tartışıldı.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu