Dünyanın farklı coğrafyalarında bir çok üniversite ile imzaladığı proje bazlı işbirliklerini başarılı bir şekilde sürdüren Kırıkkale Üniversitesi, uluslararasılaşma çalışmalarını akademik personelimizin yanı sıra öğrencilerimizi de dahil ederek sürdürüyor.
HABER: TAHİR ERDEM
Bu hedef doğrultusunda Tıp Fakültesi tarafından Kanıta Dayalı Tıp Uygulamaları dersi kapsamında dönem 1 ve 2 öğrencileriyle ilk kez uygulanan Bilim İnsanı Koridoru Çalışmasının bir ürünü olarak 1. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu düzenlendi.
Bu yıl birincisi düzenlenen öğrenci sempozyumuna ikili işbirliği anlaşmamız bulunan Gadjah Mada Üniversitesi (Endonezya), Avicenna Tacik Devlet Tıp Üniversitesi (Tacikistan), Putra Malezya Üniversitesi (Malezya) ve Universum College (Kosova) olmak üzere dört üniversite de katkıda bulundu.
Çevrim içi düzenlenen açılış oturumuna Üniversitemizi temsilen Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Keskin, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Atike Tekeli Kunt, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Öğr. Gör. Göksun Ünlü, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılırken, Endonezya’da bulunan Gadjah Mada Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Ova Emilia, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yodi Mahendradhata, öğretim üyeleri ve öğrenciler, Avicenna Tacik Devlet Tıp Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhabbatzoda Jiyonkhon Qurbon ve Dış İlişkiler Uzmanı Akbar Toshov yer, Putra Malezya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Azmah Hanim Binti Mohamed Ariff katıldı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Keskin’in Tıp Fakültesi’ni ve yapılan çalışmaları anlattığı sunum ile başlayan açılış oturumu, Avicenna Tacik Devlet Tıp Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Qurban ve Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ova Emilia’nın tebrikleriyle devam etti. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, açılış konuşmasında Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu’nun önemine dikkat çekti ve ortaklar ile iş birliğimizi güçlendirmesine yönelik temennilerini iletti. Rektör Aslan, sempozyuma katkı sağlayan ortaklarımıza ve düzenleme kuruluna teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından çevrim içi sempozyum Gadjah Mada Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yodi Mahendradhata’nın moderatörlüğünde Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ova Emilia’nın “Endonezya’da Kanıta Dayalı Tıp ve Cochrane: Endonezya’nın Rolü” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Soru ve yorumların ardından Gadjah Mada Üniversitesi’nden 8 farklı konuşmayla 18 öğrenci poster sunumlarını gerçekleştirdi.
Ardından Avicenna Tacik Devlet Tıp Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhabbatzoda Jiyonkhon Qurbon “Modern Öğrencinin Araştırma Yetkinliği” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Soru ve cevapların ardından sempozyumun birinci oturumu tamamlandı.
İkinci oturumda Putra Malezya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Azmah Hanim Binti Mohamed Ariff “Gelişmiş Biyopolimer Tabanlı Fiziksel performans” başlıklı konuşmasını, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Çalın ise “Biyomateryallerin Üretimi” başlıklı konuşmasını yaptı. Doç. Dr. Azmah Hanim Binti Mohamed Ariff ve Prof. Dr. Recep Çalın’ın katılımcıların sorularını cevaplaması ve yorumların ardından sempozyumunun birinci günü tamamlandı.
3 AKTS’lik zorunlu bir kurul olan Bilim İnsanı Koridoru çalışması ilk kez 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında uygulanmaya başlandı. İlk yıl öğrencilere 10 saatlik makale okuryazarlığı, bilimsel araştırma yöntemleri gibi teorik dersler verildikten sonra yıl boyunca danışmanları eşliğinde makale tarama, okuma ve makale sunma becerilerinin öğretilmesi, ikinci yıl ise derleme yazma ve poster sunumu hazırlama becerisi kazandırmayı amaçlıyor.