Kültür Sanat

Bir Bozlak Hikâyesi 23 Ekim’de İstanbul’da

​​​​​​​Halk müziğimizin en önemli halkalarından İç Anadolu türkü ve bozlaklarının hem icra edilmesi, hem de hikâyelerinin anlatılmasıyla sahneye taşınan ‘Bir bozlak hikâyesi’ 23 Ekim 2024 tarihinde İstanbul'da.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

​​​​​​​Halk müziğimizin en önemli halkalarından İç Anadolu türkü ve bozlaklarının hem icra edilmesi, hem de hikâyelerinin anlatılmasıyla sahneye taşınan ‘Bir bozlak hikâyesi’ 23 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’da.

TÜRKÜLER VE HİKÂYELERİ
Son yıllarda sesi ile beğeni kazanan Kırıkkaleli genç ses sanatçılarından Ali Şahin’in sesiyle, Proje koordinatörü Kırıkkaleli Serhat Ulaşkan’ın hikayeleriyle Türkülere can verdiği bir bozlak hikayesi programı 23 Ekim 2024  tarihinde İstanbul Taksim’de Metrohan Kültür Merkezinde düzenlenecek. Koordinatör Ulaşkan etkinliğe tüm Bozlak severleri davet ettiklerini söyledi. Bir Bozlak Hikayesi, Halk müziğimizin en önemli halkalarından İç Anadolu türkü ve bozlaklarının hem icra edilmesi, hem de hikayelerinin anlatılmasıyla sahneye taşınmış halidir. Biz Bozlak Hikayesi, yüzyıllar önce Orta Asya’dan Anadolu’ya göçen Türkmen Abdal aşiretleri ile başlayan bir hikaye.

Neşet Ertaş bir sinema filmine gider, başrollerde Zeki Müren ve Türkan Şoray… Aşık olur Türkan Şoray’a ve filmde Zeki Müren’in söylediği bir eseri daha sonra kendince havalandırır ve türkü onun çaldığı haliyle meşhur olur. Bugün çoğumuz bu türküyü Neşet Ertaş’ın sanırız… Hangi türkü mü?
Cevabı Bir Bozlak Hikayesi’nde…

Düğünde bir odaya sokar kahya çalıp söylemesi için Neşet Ertaş’ı. Ne çalacağını bilemez odada gördüğü manzara karşısında. Çok etkilenir; düğünden sonra eve döndüğünde alır kalemi kağıdı, önce yazar, sonra havalandırır ilk eserini. Hangisi mi?
Cevabı Bir Bozlak Hikayesi’nde…

Muharrem Ertaş evlenmek istediği kızı babasından ister. Kızın ailesi bir şart koşar kızı vermek için; ustadan sanatını aşiretlerinden bir çocuğa öğretmesini ister. Kimdir kendisi de büyük bir usta olacak olan; Muharrem Ertaş’ın çırağı bu oğlan?
Cevabı Bir Bozlak Hikayesi’nde…

Türkülerin, ustaların hikayelerini bulacaksınız gösterimizde. Bir yandan hikayeleri dinlerken, sonrasında da eserleri bu aşiretin genç temsilcilerinden , sazı ve sesiyle genç yaşta türkü severlerin beğenisini kazanmış Ali Şahin’den dinleyeceksiniz. Gösterimizde daha önce almadığınız farklı bir keyifle türküleri yaşayacak, hissedeceksiniz.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x