Tarım

Barajlara 183 Bin Adet Sazan Bırakıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Kırıkkale’deki barajlara 183 bin adet Sazan Balığı yavrusu bırakıldı.

HABER: YELİZ ERDEM

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” yürütülüyor.

Proje kapsamında, Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince Bakanlığa bağlı Bolu/Gölköy Su Ürünleri Üretim istasyonundan getirilen Anadolu’nun  ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçılar için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan sazan balığı yavruları ilimiz sınırları içinde bulunan Kapulukaya ve Sulakyurt baraj göllerine 183.000 (yüzseksenüçbin) adet bırakılarak balıklandırma çalışması yapıldı.

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı yasaklarına uyulması ve balıkların en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.

Yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda yeni balık türlerini de deniz ve iç sulara bırakarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edilecektir.

Balıklandırılan sahalar İl Tarım ve Orman Müdürlüklerimizce periyodik olarak kontrol edilecek , usulsüz avcılık yapanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır” dedi.

 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu