Valilik proje destek ofisi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından kabul edilen İl Müftülüğü’nün “Dezavantajlı Gruplarla İlgili Kurumlarda Manevi Bakım ve Psiko-Sosyal Bakım Uygulamalarının İncelenmesi” projesi için imzalar atıldı. Proje; 492 kurumun projesi arasında 10 proje içinde yer alma başarısı gösterdi.
HAKLI GURURUNU YAŞIYOR
İlimizde göreve başladığı günden itibaren sosyal ve manevi anlamda çalışmaların gerçekleştirilmesi konusunda çalışmalar gerçekleştiren İl Müftüsü Bekir Gerek, tadir topluyor. Nur Camii ve çeşitli din hizmetlerinin kurulması projelerinde büyük emeği olan Gerek ve personelleri; Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen projelerinin mutluluğunu yaşıyor.
PSİKO-SOSYAL BAKIM UYGULAMALAR
İl Müftülüğü ve Valilik Proje Destek Ofisi’nce hazırlanan, ‘Dezavantajlı Gruplarla İlgili Kurumlarda Manevi Bakım ve Psiko-Sosyal Bakım Uygulamalarının İncelenmesi’ projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı)’nca desteklenmeye değer görüldü. Proje, başvurusu yapılan 492 proje arasından seçilen 10 proje içinde yer alma başarısını gösterdi.
492 PROJE ARASINDA KABUL GÖRDÜ
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı)’ nca 492 projeden ilk ona girerek desteklenmeye değer bulunan projesi olan “Dezavantajlı Gruplarla İlgili Kurumlarda Manevi Bakım ve Psiko-Sosyal Bakım Uygulamalarının İncelenmesi” çalışmanın imzaları Müftü Bekir Gerek’in makamında atıldı. Proje ile; Dezavantajlı gruplara yönelik iyi uygulamaların AB ülkelerinde manevi, sosyal ve psikolojik bakım uygulamalarının katılımcılar tarafından yerinde görülerek incelenecek.
DEZAVANTAJLI GRUPLARA KATKI SAĞLAYACAK
Mesleki formasyon ve yeterliliklerinin artırılmasına, iyi uygulama modellerinin ve öğrenilen deneyimlerin basılı, görsel, sosyal medya ve internet vasıtası ile ülkemizde yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak. Proje hakkında bilgiler veren Gerek, “Konsorsiyum üyelerinin bağlı oldukları birimlerin/bakanlıkların dezavantajlı gruplara dair sosyal politikalarını belirlemesine, ilgili kurumlar arası işbirliği ağının geliştirilmesine, Onuncu Kalkınma Planı’nda dezavantajlı grupların entagrasyonuna katkı sağlayacaktır” ifadesinde bulundu.
FIRSATLAR KAZANDIRILMASINI İÇERİYOR
Gerek, proje konusunda yaptığı açıklamada şunlara değindi; “Proje, madde bağımlıları, çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, engelliler, mülteciler, eski hükümlüler, yoksullar gibi dezavantajlı grupların entegrasyonu ve fırsat eşitliğine yönelik manevi ve psiko-sosyal bakım uygulamalarının yerinde görülerek dezavantajlı gruplar ile ilgili kurumlarımızın yetişkin eğitimi personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve proje konusuna dair yurt dışında gelişim fırsatları kazandırılmasını içermektedir.”
PROJENİN KONSORSİYUM ÜYELERİ
“Uygulamaların yapıldığı ülkelerden olan Almanya, İspanya ve Macaristan’da ikişer haftalık iş başı eğitimi ve izleme faaliyetlerini kapsamaktadır. Projemizin konsorsiyum üyeleri aşağıdaki kurum ve kuruluşlardan oluşmaktadır; İl Müftülüğü, Valilik, Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kırklareli Halk Eğitim Merkezi, Kırıkkale SYDV, Görme Engelliler Derneği , Ankara Sistem ve Jenerasyon Derneği , Kırklareli Kadın Girişimci Derneği.”
HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANACAK
Proje konusunda Kırıkkale, Ankara ve Kırklareli’ndeki mevcut durum ile AB ülkelerindeki durumu kıyaslayarak, iyi örneklerin uygulanması için gerekli çalışmaların ve tekliflerin yapılmasına, bölgemizde ve ülkemizde yaygınlaşmasına katkı sağlaması beklenmektedir. Bugün itibari ile projemizin Hibe Sözleşmesi imzalanarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına / Türkiye Ulusal Ajansı’ na gönderilmiştir. Proje faaliyetleri başkanlık tarafından hibe sözleşmesinin imzalanmasını takiben başlayacaktır.