Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Politikalar Topluluğu 2015 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırladığı ‘Evimiz, Kültürümüz Her Yer Kırıkkale’ projesi kapsamında Çanakkale Şehitliği ziyaret edildi.
4 GÜN SÜRDÜ
Projenin temel faaliyetleri; Kırıkkale Üniversitesinde okuyan 25 bin üniversite öğrencisini ilde bulunan STK’lara ilgi ve becerileri doğrultusunda kanalize etmek, Üniversite öğrencileri ve ildeki gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda kurs, seminer, eğitim, atölye çalışmalarını organize etmek, Ülkede birçok ilinde; ayrıca uluslararası fuarlarda stant kurup Kırıkkale kültürünü en olumlu şekilde paylaşmak. Engelli dernekleri ile ortak farkındalık çalışmaları, ilimizdeki kurum ve kuruluşlarla ortak ‘Kırıkkale’ temalı tanıtım etkinliklerinin düzenlenmesi, Bosna Hersek, Makedonya, Çanakkale, Ankara, Gaziantep, Manisa, Aydın, Bursa, Bolu, Samsun, Amasya, Gaziantep Malatya illerinde projeyi tanıtıcı faaliyet ve ziyaretler planlanmakta. Evimiz Kültürümüz Her Yer Kırıkkale Projesi kapsamında Çanakkale destanının 101’inci yılında proje ekibinden 17 kişi ‘Çanakkale, Kırıkkale, şehitlerimizin huzurundayız’ ziyareti gerçekleştirdi. Kırıkkale Üniversitesi SEM ve Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortak olduğu Çanakkale Şehitlerimizin Huzurundayız programı 4 gün sürdü. Ayrıca Meslek Lisesi bünyesinde Çanakkale Şehitleri konulu yarışma başladı.
ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Proje Koordinatörü Barış Gümüşbaş yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli proje kapsamında daha önce Çanakkale’ye gitmemiş çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu 17 kişilik ekibin önce Destanla ilgili belgesel izlediğini ve araştırma yaptıktan sonra yolculuğa çıkıldığını belirtti. Çanakkale 57.alay şehitliği, Mehmet Çavuş, Seyit Onbaşı Anıtları, Abide, Soğanlı dere Vadisi, Anzak Koyu, Bir askerin tek başına yaptığı Dur Yolcu Anıtı, Savaşın en sert geçtiği yerler Seddülbahir ve Tekke Köyleri, Conkbayırı ve Abide’de Kırıkkaleli şehitlere, tüm şehitlerimize dualar edildiğini “ söyleyen Gümüşbaş; konakladıkları otelde geldiklerine pişman olan ve Anadolu halkına hayran olan Anzaklarla ilgili çok farklı hikayeler öğrendi. Otel Sahibi İlhami Bey’in eşinin Avustrulya’lı olduğunu da öğrenen proje ekibi, otel sahibinden de destek alarak 10 Avustrulyalı, 10 Türk gencinden oluşan 20 kişilik grupla Türkiye’de ve Avustrulya’da diyalog geliştirme çalışmalarına başladı. Gelibolu’ya yayılmış şehitliklerde duygusal anlar yaşayan Kırıkkaleli gençler, herkesin görmesi gerektiği Çanakkale Gelibolu’da şehitlerimize yüzlerce selam iletti. Proje Koordinatörü Barış Gümüşbaş; Faaliyetlere destek olan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç olmak üzere, destek verenlere ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Proje Ortakları ise; Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitim Zihinsel Engelli ve Ailelerini Koruma Derneği, Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, KIYAD.