EğitimSağlık

Asılsız çağrılara tiyatrolu eğitim

Kırıkkale'de 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen asılsız ihbarların önlenmesi için öğrencilere tiyatro oyunuyla eğitim veriliyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen asılsız ihbarların önlenmesi için öğrencilere tiyatro oyunuyla eğitim veriliyor.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNE GELEN ÇAĞRILARIN YÜZDE 58’İNİN ASILSIZ OLMASI ÜZERİNE ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Kırıkkale’de 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen asılsız ihbarların önlenmesi için öğrencilere tiyatro oyunuyla eğitim veriliyor. Çağrı merkezine yılda 350 bin civarında çağrı geldiğini söyleyen 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Ferdi Karasu, bu çağrıların yüzde 58’inin asılsız olduğuna dikkat çekti.

ACİL YARDIM ÇAĞRISI EĞLENCELİ BİR ŞEKİLDE ANLATILIYOR

Sağlık sorunları nedeniyle yardıma ihtiyaç duyan insanların yaşama tutunmalarını sağlamak için ilk adımı oluşturan 112 Acil Çağrı Merkezi’nin amacı dışındaki çağrılarla meşgul edilmesi nedeniyle kimi zaman gerçekten yardıma muhtaç insanlara verilen hizmette aksaklıklar yaşanıyor. Bu sorunun önlenmesi için 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünce başlatılan projede öğrencilere yönelik “Ormandaki Süper Kahramanlar” isimli tiyatro oyunu hazırlandı. Nur Cami ve Külliyesi Konferans Salonu’nda sahnelenmeye başlanan oyunda, 112 Acil Servis’ten nasıl doğru şekilde yardım çağrısında bulunulacağı, eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. Daha sonra okullarda gösterilerek 5 günde 5 bin öğrenciye ulaşılması planlanan oyunla, öğrenciler, asılsız çağrıların yol açabileceği olumsuz olaylar konusunda eğitiliyor.

PROJE TÜRKİYE’DE BİR İLK

112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Ferdi Karasu yaptığı açıklamada, 112’ye gelen asılsız çağrıları en aza indirebilmek için böyle bir proje hazırladıklarını söyledi. Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Karasu, şöyle konuştu: “Öncelikle okul öncesi minik öğrencilerimizle başladık. İlerleyen aşamalarda diğer öğrencilerimizi de proje kapsamına dahil edeceğiz. Kırıkkale Çağrı Merkezi Müdürlüğüne yılda 300-350 bin arasında çağrı gelmektedir. Bu çağrıların yüzde 58’i asılsız. Geçtiğimiz yılda ise yüzde 65’ti bu oranımız. Projedeki hedefimiz bu oranı geriye çekebilmek hatta başarabilirsek sıfıra indirebilmek. 112, hayati gerekçelerle yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların aramalarının yanı sıra, başka kurumlara ait telefon numaralarının sorulması, telefon hattına ilişkin yaşanan sorunların giderilmesi veya telefonun çalışıp çalışmadığının kontrolü gibi birçok nedenle de gereksiz meşgul ediliyor.”

5 GÜNDE 5 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

Karasu, çağrı merkezinin amacı dışındaki çağrılarla meşgul edilmesinin, yardıma muhtaç vatandaşa ulaşmada aksaklıklara neden olduğunu hatırlattı. Tiyatro oyunuyla il genelindeki tüm öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Karasu, “Tiyatromuz ilk etapta 5 günde 5 bin öğrenciye ulaşacak. Meddah oyunuyla başlıyor. Ardından kahramanlarımızla birlikte ormana taşınıyor oyun. Orada 112 Acil Çağrı Merkezi’ni nasıl, neden ve niçin arayacakları mizahi bir şekilde anlatılıyor. Öğrencilerimizin bu yaşta çağrı merkezini doğru öğrenmeleri ileriki yaşları için çok önemli. Kent merkezindeki tüm öğrencilere ulaşacağız. Onlara ‘112 çağrı merkeziyle nasıl konuşulur’ eğitimi vereceğiz. İnşallah bu projemizle de gerçek çağrı oranının biraz daha artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

ACİL ÇAĞRILARIN 112’DE BİRLEŞTİRİLDİĞİ ANLATILDI

Karasu, tiyatro oyunuyla öğrencilere, kentteki uygulamayla, 155 Polis İmdat, 158 Sahil Güvenlik, 110 Yangın İhbar, 156 Jandarma İmdat, 177 Orman Yangın ve 122 AFAD’ın tek bir hatta yani 112’de birleştiğinin de anlatıldığını sözlerine ekledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x