Sağlık

Asıl Olan Hayattır, Hayatta Boşluk Kabul Etmez

Kırıkkale Valiliği himayelerinde Ahiler Kalkınma Ajansının desteğiyle, kamu kurum kuruluş ve STK’ların işbirliğiyle ‘Asıl Olan Hayattır, Hayatta Boşluk Kabul Etmez’ projesinin kapanış toplantısı Vali Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği himayelerinde Ahiler Kalkınma Ajansının desteğiyle, kamu kurum kuruluş ve STK’ların işbirliğiyle ‘Asıl Olan Hayattır, Hayatta Boşluk Kabul Etmez’ projesinin kapanış toplantısı Vali Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gerçekleştirilen toplantıya Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Başalan’ın yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluşlar, STK’ların temsilcileri ile gönüllü kuruluşların yetkilileri katıldı. Kırıkkale Valiliği himayelerinde il genelinde paydaş kurumlar tarafından desteklenen toplantıda, proje kapsamında yürütülen çalışmalar ve bilinçlendirmeye yönelik projeler hakkında katılımcılara bilgiler verildi. ‘Asıl Olan Hayattır, Hayat Boşluk Kabul Etmez’ projesi kapanış toplantısında katılımcılara hitap eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, gençlerin her türlü zararlı bağımlılıktan kurtulması gerektiğini vurgulayarak, madde bağımlılığının il düzeyinde tamamen bitirilmesi için çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.

ÖNEMLİ MESAFELER KAYDEDİLDİ

Ülkemizde uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli kararlar alınarak çok mesafeler kat edildiğinin ve uyuşturucuya kesinlikle taviz verilmeyeceğinin altını çizen Sezer,  “Bizim bu illetle mücadele kadar, bu illete bir şekilde bulaşmış kişi ya da kişilerle mücadelenin yanı sıra onların ıslah ve tedavileri gibi bir görevimiz daha var. Bu kapsamda Huzur Köy adı altında 3 Milyon TL hibe ile Bağımlılıkla Mücadele Yataklı Rehabilitasyon Merkezi yaparak çalışmalarımızı daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Merkezde bağımlılıkla mücadele eğitimlerinin tamamı verilecek, madde kullanan 19 yaş ve üzeri bağımlı bireyler burada tedavi edilerek sosyal hayata entegrasyonları sağlanacak. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarımıza, Ahiler Kalkınma Ajansına, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerine, gönüllü destekçilerimize çok iş düşüyor. Bu vesileyle katılımınızdan ve başarılı desteklerinizden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

2014 YILINDA BAŞLATILMIŞTI

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş ise, Valiliğimiz himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğünün yürütücülüğünü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile MÜSİAD’ın ortaklığını yaptığı projede; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü paydaş kurum olarak projeye destek sağladığını, 2014 yılında başlayan projenin devamı niteliğinde olan “Asıl Olan Hayattır, Hayat Da Boşluk Kabul Etmez” projesi kapsamında 2018 tarihinde 261.594,40 TL hibe desteğiyle faaliyete geçtiğini söyledi. Proje dahilinde uygulanan program kapsamında yapılan çalışmaları özetleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “İl Sağlık Müdürlüğümüzce bağımsız bina tahsis edilip gerekli tadilat işlemleri yapılmıştır. Merkezimiz içerisinde pastacılık sınıfı, çömlek ve seramik sınıfı, bilgisayar sınıfı, ortak alanlar, görüşme odaları oluşturulmuştur. Sağlıklı yaşam sınıfında 1 Proje Koordinatörü, 1 Proje Yürütücüsü, 1 Psikolog ve 2 Sosyal Çalışmacı görüşme ve etkinlikler yapmaktadır.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

“2019 yılı içerisinde birimimizde rehabilitasyon amacıyla takip ettiğimiz kişilerden 34’ü İş-Kur destekli Toplum Yararına Program kapsamında değerlendirilmiş; 10’u çömlek ve seramik, 15’i grafik tasarım kursuna katılmıştır. Proje dâhilindeki 33 birey ise pastacılık kursuna katılarak sertifika almıştır. Ayrıca bu kişilere yönelik gezi programı düzenlenmiştir. Kırıkkale Adliye binasında 2019 tarihi itibariyle açılan Bağımlılıkla Mücadele Biriminde 1 hemşiremiz de rehberlik çalışması yapılarak toplam 150 kişiyi merkezimize yönlendirmiştir. Kişilere ve ailelere yönelik 370 bireysel görüşme, 305 aile görüşmesi, 166 grup çalışması, 30 ev ziyareti gerçekleştirilip birey ve ailelerin ihtiyaçları belirlenerek gerekli psikososyal destek sağlanmıştır. Ayrıca 2019 yılı içerisinde 2.413 kişiye madde bağımlılığına yönelik eğitimler verilmiştir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce deneyimli antrenörler eşliğinde sportif faaliyetler yapılmaktadır.

EĞİTİCİ DESTEKLER

“MÜSİAD ise ikinci proje ortağı olarak projeye maddi ve manevi destek sağlamaktadır. Müftülükten deneyimli hocalarımız tarafından milli-manevi değerler eğitimi yapılmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerek kamu kurumlarına gerekse halka yönelik farkındalık eğitimleri verilmekte ve aile görüşmeleri yapılmaktadır. Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından da öğrenci ve öğretmenlere yönelik farkındalık eğitimleri verilmektedir. Ayrıca projeye dahil olan gençlere yönelik Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından pastacılık kursuna eğitici desteği sağlanmaktadır. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından projeye dahil olan gençlere Toplum Yararlı Proje odağında maddi destek sağlanmaktadır” dedi. Program sonrasında rehabilitasyon süresince Seramik ve Çömlek Atölyesinden eğitim alan gençler tarafından yapılan el ürünleri çini sergisi yetkililer tarafından gezildi.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x