Manşet

Artık Motosiklet Terörüne Dur Diyelim !

Kırıkkale’de son günlerde bilinçsiz şekilde kullanılan motosiklet sürücü sayısı artış göstermeye başladı. Trafik kurallarını adeta hiçe sayan bazı sürücüler, hem kendi hayatlarını hem de karşı tarafın can güvenliğini tehlikeye atıyor.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
  • Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de son günlerde bilinçsiz şekilde kullanılan motosiklet sürücü sayısı artış göstermeye başladı. Trafik kurallarını adeta hiçe sayan bazı sürücüler, hem kendi hayatlarını hem de karşı tarafın can güvenliğini tehlikeye atıyor.

RESMEN ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARTIYOR!

Son günlerde Kırıkkale’nin çeşitli noktalarında bilinçsiz motosiklet kullanan sürücü sayılarında artış görülüyor. Gözle görülebilen bu artışlara karşı güvenlik güçleri çeşitli denetimlerde bulunsalar da, bu durumun yetersiz kaldığı bazı bölgelerde ön plana çıkabiliyor. Trafik kurallarını adeta hiçe sayan, akrobasi hareketleri, abart egzoz sesleri, kask takmadan kullanılan ve yol güzergahlarında araçların aralarından hızlıca geçen motorcular, resmen ölüme davetiye çıkartıyor.

VATANDAŞLAR ARTIK İSYAN ETTİ!

Kaldırımda hızlı sürüyorlar, ışıkta durmuyorlar, sağdan soldan aniden geçiyorlar. Çoğu zaman fark etmiyoruz. Elektrikli motosikletler, benzinli motosikletler cadde ve sokaklarda hatta ve hatta bazı kaldırımların yaya yolu üzerinde dahi insanların üzerlerine doğru motosikletlerini sürüyor. Tehlike ve kaza her an kendini gösteriyor. Trafik ekiplerinin uyarılarını dikkate almıyorlar.

YÜKSEK SESLER KİRLİLİK OLUŞTURUYOR

Herhangi bir güvenlik önlemi almadan seyahat yapan, modifiyeli araçlarıyla yerleştirdikleri hoparlörden çıkan müzik sesleri de çevreye gürültü kirliliği veriyor. İzmir Caddesi, Ankara Caddesi, Zafer Caddesi olmak üzere şehrin bölgelerinde ve de akşam saatlerinde ana yol güzergahlarında çevre sakinlerini rahatsız eden bu motosiklet sürücüleri, vatandaşın canını oldukça sıkmaya başladı. Bilinçsiz şekilde motosiklet kullanan sürücülere tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin bu duruma biran önce çözüm bulmasını istedi.

TOPLU HALDE SEYAHAT YAPIYORLAR

Akaryakıt fiyatlarının ve Otomobil fiyatlarının yükselmesi alternatif olarak vatandaşların özellikle gençlerin motosiklete yönelmesine sebep oldu. Bununla beraber bilinçsiz bir motosiklet kullanma eğilimi Kırıkkale trafiğini alt üst ediyor. Özellikle gençlerin sıcakkanlı davranışları trafik kurallarını hiçe sayması ve paralel olarak Güvenlik önlemlerini almaması hem büyük problem. Kırıkkale’de 4 sürücüden bir kişi bile kask takmıyor. Gruplar halinde kullanım ise kaza riskini daha da artırıyor.

Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x