KIRIKKALE VALİSİ ALİ KOLAT, “YENİ FUTBOL KULÜPLERİNİN KURULMASI İÇİN TÜM BİRİMLERİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ. YEREL YÖNETİMLER BAZINDA BELEDİYELER İLE İŞBİRLİĞİ YAPIP, 16 OLAN FUTBOL TAKIMI SAYISINI BİRAN ÖNCE ARTIRMALIYIZ.”
Kırıkkale’de amatör spor kulüplerinin azlığı ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp spora yönlendirilmesi amacıyla Kırıkkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) tarafından başlatılan ‘Yeni Amatör Kulüplerin Kurulması’ projesi hayata geçiyor. ASKF tarafından oluşturulan heyet Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ı proje hakkında ziyaret ederek,
Bilgi verdi. Kolat, Kırıkkale’de tüm kamu kurum ve kuruluşlara çağrı yapıp, takım kurmaları yönünde telkinde bulunacaklarını söyledi.
“YEREL YÖNETİMLER VE
KIRIKKALE BELEDİYESİ ÖNCÜ OLMALI”
Kırıkkale’de son günlerde uyuşturucu kullanımının artış göstermesi ve madde bağımlılarının ortaokul seviyesindeki öğrencilere kadar inmesi sebebi ile Kırıkkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) ‘Yeni Amatör Kulüplerin Kurulması’ için düğmeye bastı. Projenin yürütülmesi için ASKF Başkanı Sırrı Zengin tarafından bir heyet oluşturuldu. Heyet dün Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ı ziyaret ederek, konu hakkında brifing verdi. Kırıkkale için kaygı verici madde kullanımının önlenmesine katkıda bulunmak için amatör spor kulüplerinin taban birlikleri ile bir araya gelip, toplantı yaptıklarını anlatan Başkanı Zengin, sporcu sayılarının yok denecek kadar az olduğu gözlemlendiklerini söyledi. Biran önce takım sayılarını artırarak, sporcu yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Zengin, yerel yönetimlerin bu projeye ön ayak olması gerektiğinin altını çizdi.
‘ÇOK GERİ KALMIŞ DURUMDAYIZ’
Başkan Zengin, “İlimizde MKE Kurumu, Tüpraş, Organize Sanayi, Küçük Sanayi Sitesi, Kırıkkale Üniversitesi gibi kurumların bulunması, ilimizin Türkiye genelinde banka işlem hacminde, araba alım satımı ve emlak satışları arasında iller arasında ilk onda olmasına rağmen spor kulübü ve spor yapanlar olarak çok geri kalmış durumdayız. Bunu ilimizle aynı dönemde ve daha sonra il olan şehirlerle karşılaştırdığımızda çok gerilerde kaldığımız açıkça görülecektir. Aksaray’ daki takım sayısı: 30, Bayburt:18, Batman:27, Bartın:42, Iğdır:33, Kilis:29, Osmaniye:22, Karabük:62, Düzce:68’dir. Bu sayılarda şunu gösteriyor ki sonradan il olan şehirlerarasında sporda gelişemeyen, bir şehir konumundayız. 1990’lü yıllarda ilimizdeki kulüp sayısı 38 iken 2015/2016 sezonunda ilimiz amatör liglerinde mücadele eden takım sayısı 15’e düşmüştür. İlimizde Bal Liginde oynayan bir takımımızla birlikte toplam 16 kulübümüz kalmıştır.” dedi.
‘KIRIKKALE HALKI FUTBOLU SEVİYOR’
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, konu hakkında Vali Kolat’a okullardaki takımlar ve genç yaştaki sporcular hakkında bilgi verdi. Ünlü, potansiyelin ve spora olan sevginin yüksek olduğunu ancak teşvikin olmadığını söyledi. Vali Kolat ise, proje için resmi kanaldan tüm birimlere resmi yazı göndereceklerini ve sivil toplum kuruluşları ile özel görüşeceklerini söyledi. Kırıkkale halkının sporu, özellikle de futbolu çok sevdiğini öne süren Vali Kolat, yeni amatör kulüplerin kurulması ve yaşaması adına elinden geleni yapacağını söyledi.
‘TEŞVİK BEKLİYORUZ’
Son olarak Başkan Zengin şunları söyledi: “Sayın valim sizin öncülüğünüzde ilimizdeki takım sayısını artırmak, spor yapan kitle sayısını artırmak istiyoruz. En önemlisi gençlerimizi kötü alışkanlardan uzak tutmak, yarışçı, rekabetçi ve mücadeleci bir nesil yetiştirmek için; Kırıkkale Belediyesi, Milli Eğitim, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Telekom, PTT, Adliye, Baro, İl Sağlık Müdürlüğü, Tüpraş, TCD Demir Yolları, DSİ İl Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü ve tüm ilçe belediyelerinin kulüp kurmaları için teşvik edilmesi için desteklerinizi bekliyoruz.” İlimizde faaliyet göstermekte iken kapanan veya faaliyet göstermeyen kulüplerimiz; Kırıkkale Belediye Spor, Milli Eğitim Spor, Telekom Spor, Bahşılı Belediye Spor, Sağlık Spor, Balışeyh Belediye Spor, Sulakyurt Belediye Spor, Nokta Spor, Gündoğdu Spor, Polisgücü Spor.