Kırıkkale’de şiddetli yağışların faturası ağır oldu
Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Haziran ayı içerisinde yaşanan şiddetli yağışların Kırıkkale’ye faturasını açıkladı. Hasar tespit çalışmalarının hızlı bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Milletvekili Can, şiddetli yağışların Kırıkkale’de ilk belirlemelere göre 38 milyon TL’lik hasara neden olduğunu söyledi.
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Haziran ayı içerisinde neredeyse tarihinin en şiddetli yağışlarını alan 2 vatandaşın sele kapılarak, kaybolan bir çobanın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği Kırıkkale’de hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonrasında Kırıkkale merkez ve ilçelerinde toplam hasar faturasının 38 milyon TL olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, yaşanan sel felaketleri sonrasında başlatılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Milletvekili Can, meydana gelen aşırı yağışların ardından Kırıkkale genelinde 38 milyon TL hasar tespitinin yapıldığını açıkladı.
GEREKLİ GİRİŞİMLER YAPILDI
Milletvekili Can “Valimiz, belediye başkanımız ve teşkilatımız hep beraber olay yerlerinde bulundular ve hasar tespit çalışmaları yapıldı. Kırıkkale ölçeğinde 38 milyon lira hasar tespiti yapıldı. TBMM’ye konuyu taşıdık, ilgili bakanlarımızla görüştük, Cumhurbaşkanımız’a konuyu ilettik. Hasar olan yerlerde çiftçilerimizin tarım kredi kooperatiflerine olan borçları ile Ziraat Bankası’na olan tarımsal kredi borçlarını ertelenmesiyle ilgili çalışmalar başladı. Ayrıca mücavir alanlar itibariyle belediye olan yerlerle ilgili İller Bankası’ndan gelen ödeneklerinin kesinti yapılmadan belirli bir süre belediyelerimize katkı anlamında bunun da çalışmalarını yaptık. Dün itibariyle bunun girişimlerini bulunduk” diye konuştu.
BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR
Milletvekili Can, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) özelleşeceğine dair iddialara ilişkin, MKEK’le ilgili çalışmaların yapıldığını ve Cumhurbaşkanı’na arz edildiğini dile getirdi. Araya İstanbul seçimlerinin girmesi nedeniyle çalışmalarla ilgili adımların atılamadığını söyleyen Can, “MKEK, Türkiye sanayisinin okuludur. 1920’lerde kurulmaya başlayan ve savunma alanında yatırım yapan, 1950 yılında anonim şirketi olan bir kuruluştan bahsediyoruz. MKEK, Kırıkkale’yede hayat vermiştir. 1920’lerde kurulan ve 1950’de anonim şirketi olan MKEK’in bu yapıyla reformsal dönüşümünü yapması mümkün değildir. MKEK’in yerli ve milli üretimler yaptığı ve tehlikeli bir coğrafyada yaşadığımızı dikkate aldığımızda MKEK’in modernize edilerek gelişmesini sürdürmesi büyük bir ihtiyaçtır. Son dönemde üretilen yerli milli ürünlere baktığımızda MKEK, modernize edilerek gelişmesini sürdürmektedir. MKEK üzerine bir sürü siyasi mülahaza ileri sürülüyor. Şunu net olarak söyleyeyim, MKEK kesinlikle özelleşmeyecek, satılmayacak. Bunlar 31 Mart seçimlerinden önce siyasi malzeme olarak kullanıldı. Bir bilgi kirliliği var. MKEK’i ayağa kaldıracak, hazinenin, devletin, kamu kurumunun içerisinde bir şirket olacak. Şu anda zaten bir şirket ama fiiliyatta bir şirket. Hem hukuki hem de fiili bir şirket olarak devletin içerisinde hareket alanı güçlü, dünya savunma sanayii alanında da rekabet edebilecek altyapıya haiz bir kurumsal yapıya geçecek” dedi.