Kırıkkale Üniversitesi Danışma Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (DRUAM) tarafından “Oyun Terapisi” atölye çalışması düzenlendi.
TEORİK BİLGİ VE UYGULAMALARA DA YER VERİLDİ
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Naciye Güven’in moderatörlüğünde Psikolojik Danışman Şeyma Gül’ün katkı sağladığı çalışmada, öğrencilere yönelik teorik bilginin yanı sıra etkinlik ve uygulamalara da yer verildi.
ÇOCUKLARA DUYGULARINI İFADE ETME FIRSATI
Danışma Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Naciye Güven, oyunun çocuk gelişimi üzerindeki etkisinin önemine değinerek, çocukların yetişkinler kadar duygularını anlayabilme ve ifade edebilme becerilerinin gelişmediğini, bundan dolayı da oyunun, çocuklara deneyimlerini ve duygularını ifade etme fırsatı sunduğundan destekleyici bir özelliği olduğunu söyledi.
ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNİ DESTEKLİYORUZ
Dr. Öğretim Üyesi Naciye Güven, “Danışma Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak öğrencilerimizin her türlü gelişimlerini desteklemeyi önemsediklerini belirterek geleceğin anne babaları olarak, öğretmen adayları olarak her zaman çocuklarla iç içe olacak olan öğrencilerimize bu çalışmanın katkı sağlayacağını umut ediyoruz” dedi. Dr. Öğretim Üyesi Naciye Güven, çalışmanın yoğun ilgi gördüğünü ve 165 başvuru aldıklarını, hafta sonu olmasına rağmen ilgili bir öğrenci profilinin çalışmaya katıldığını belirtti.
OYUNUN ÇOCUĞUN RENKLİ DÜNYASINI ANLAMAYA ÇALIŞTILAR
Atölyede yer alan Oyun Terapisi Uygulayıcısı Psikolojik Danışman Şeyma Gül ise böyle bir çalışmada yer aldığından duyduğu memnuniyeti ifade ederek oyunun çocuğun renkli dünyasını anlamada, yaşadıkları sorunları ortaya çıkarmada ve onlara destek olmada bir araç olduğu bilgisini vererek katılımcılarla çeşitli etkinlikler yaptı.