“Kırıkkale Tarım Sektörü 2. İstişare Toplantısı” adı altında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde sektör buluşması gerçekleştirildi.
BİZE İDARE OLARAK EV ÖDEVİ VERİN
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’ndaki toplantıda konuşan Vali Yunus Sezer, çalıştay da Kırıkkale tarımının gelecek vizyonuna katkıda bulunacak ortak fikirler oluşması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Bize idare olarak ev ödevi verin ‘Tarımla ilgili size şu sorumluluğu veriyoruz, Kırıkkale olarak da sizden şunları bekliyoruz ‘ şeklinde bize ödev verin. Bu çalıştayın asıl amacı budur.”dedi.
ARAZİLERİMİZİN YÜZDE 11’İ SULANABİLİR
Kırıkkale’de 301 bin hektar tarım arazisi olduğunu ve bunun ancak yüzde 11’inin sulanabildiğine işaret eden Vali Sezer, sulama imkanı olan yüzde 89’lık kısımda ise sulama yapılmadığını belirterek, “Kırıkkale’nin hububat eksenli bir tarım yapısı var. İlimizde buğday ve son yıllarda kışlık nohut ekimi yapılıyor. Ama ekmiş olduğumuz hububat ve buğday da ancak yem bitkisi olarak kullanılıyor.” dedi.
PAZAR KABİLİYETİ OLAN ÜRÜNLER ÜRETİLMELİ
Pazarda rekabet edebilecek ürünler üretilmesi gerektiğine işaret eden Vali Sezer, üretilen ürünlerin albenisi ve tanıtımının olması gerektiğini ifade etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ise, 2016 yılında yapılan istişare toplantısında sektördeki bütün paydaşlarla bir araya gelerek Kırıkkale tarımının yol haritasının çıkarıldığını belirterek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
SEKTÖRLE İLGİLİ SORUNLAR DEĞERLENDİRİLDİ
Toplantıda, sıra ile söz alan paydaşlar sektörle ilgili bilgi sorunları dile getirerek, çözüm yolları konusunda önerilerini iletti. Toplantıya Vali Sezer’in yanı sıra, 26.Dönem Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Birlik Başkanları, Oda Başkanları ve üreticiler katıldı.