Kırıkkale Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Üniversite – Sanayi Buluşması” etkinliğinde ulusal ve uluslararası proje imkanları, yenilikçi ve yerli üretim, sektörlerin rekabet güçlerinin artırılması konuları masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Rektör Aslan: “Biz sanayicimiz için proje üretmeye hazırız. Bizler üniversite olarak her zaman sanayicimizin de emrindeyiz.”
ÜNİVERSİTE-SANAYİ BULUŞMASI’NDA PROJE İMKANLARI TARTIŞILDI
Mühendislik Fakültesi Şehit Aydın Çopur Salonu’nda gerçekleştirilen “Üniversite – Sanayi Buluşması” etkinliğinde ulusal ve uluslararası proje imkanları, yenilikçi ve yerli üretim, sektörlerin rekabet güçlerinin artırılması konuları tartışıldı. Valilik, Belediye, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, Ticaret Borsası gibi kentin dinamiklerini oluşturan kurum ve kuruluşlarında katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Temsilcisi Prof. Dr. Recep Çalın, “Rektör hocamızın başkanlığında üniversite-sanayi işbirliği platformu oluşturduk. Uzunca bir dönemdir çalışmalar yürüyoruz. Buradaki amacımız Kırıkkalemizin ulusal ve uluslararası desteklerden hakkı olan miktarda istifade edebilmesi, dolayısıyla Ar-Ge çalışmalarında sanayicilerimizi üniversite ile buluşturmak istiyoruz.”dedi.
BİLGİ BİRİKİMİNİ ÇOK VERİMLİ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELİYİZ
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, sanayicinin en temel ihtiyacının bilgi olduğunu belirterek, “Bu toplantının çok faydalı olacağı konusunda hemfikirim. Çağımız bilgi çağı. Hakikaten de bugün sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu en temel şey nedir diye sorarsak; ben şahsen bilgi olduğunu söylerim. Bilginin de üretildiği yerler üniversitelerdir. Dolayısıyla biz yanı başımızdaki bir üniversitenin bu bilgi birikimini çok verimli bir şekilde değerlendirmemiz, sonuca ve faydaya dönüştürmemiz lazım.”dedi.
GELİŞEN TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMAMIZ GEREKİYOR
Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ise, “Kırıkkale’nin önemli bir konusuna el attığı için rektörümüz ve ekibine teşekkür ediyorum. Biz modaya uyacağız, moda bize uymuyor. Gelişen teknolojiye de her konuda ayak uydurmamız gerekiyor. Onun içinde bu çalışmayı önemli buluyor ve destekliyorum. Küçük sanayi esnafı olmadan bugünkü holdingler olmaz.”dedi.
KENDİ KABUĞUMUZUN İÇİNDE ÇIRPINARAK BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
Sanayicilerin bugüne dek üniversiteden faydalanamadığına dikkat çeken Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, “Üniversite-sanayi işbirliğinin çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu anlamda her ne kadar çalışmalar yapılsa da sonuca vardığımızı söyleyemiyorum. Biz sanayici, iş adamları ve iş verenler kendi kabuğumuzun içinde çırpınarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yanı başımızdaki üniversiteden bugüne kadar ciddi bir şekilde faydalandığımızı söyleyemiyorum. Bu bizim eksikliğimiz olduğu kadar üniversitenin de eksiliğidir diye düşünüyorum. Şuanda gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Şuan salonda iş adamları az ise bugün ayın 16’sı ve ödemelerde çırpındıkları bir zaman olduğu için. Sanayici ciddi anlamda sıkıntılarla karşı karşıya. Ama biz bu sıkıntıları geçmişte de yaşadık. Ülkemizin bu sıkıntı ve krizleri atlatmaya geçmişe dönük tecrübesi var. Şunu da biliyoruz; gecenin en karanlık olduğu zaman sabahın en yakın olduğu zamandır. Şuna eminiz ki; hep beraber bu krizi de atlatıp yolumuza inşallah ülke olarak devam edeceğiz. Ciddi anlamda biz iş adamları olarak ekonomimize katkı vermeye devam edeceğiz.”diye konuştu.
YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ
Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ise, “İşin teoriği ve pratiği de burada. Gerek hocalarımız gerekse işin mutfağındaki sanayicilerimiz; biz belediye olarak nasıl güvenilir bir şehir ve siyasetçi olunurun üzerine çalışıyoruz. Yatırımcının önü açılması için çalışmalar yürütüyoruz.”dedi.
SİLAH İHTİSAS TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK
Vali Yardımcısı Emin Alıcı’da, Kırıkkale’de yapımı devam eden silah ihtisas organize sanayi bölgesinin Türkiye’de bir ilk olacağını ifade etti. Alıcı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanlarına yatırımın daha da artması amacıyla çeşitli projelerin gerçekleştirileceğine vurgu yaptı.
SANAYİCİMİZ İÇİN PROJE ÜRETMEYE HAZIRIZ
Son olarak konuşma yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, üniversite olarak bu projeyi önemsediklerini ifade etti. Kırıkkale Üniversitesi Sanayi İşbirliği kapsamında platform kurulduğunu ve ayda bir toplantı gerçekleştirildiğini dile getiren Aslan, “Biz sanayicimiz için proje üretmeye hazırız. Bizler üniversite olarak her zaman sanayicimizin de emrindeyiz. Burada ürettiğimiz bilgileri pratiğe dökerek, artık zaman kaybetmeden sahada oluşumlarını görmeliyiz. Çok toplantı yaparak bir şey yapmamak değil, toplantılar yaparak bir şeylere imza atacağız. Bizim Kırıkkale toplantılarımız toplantılar yapılıyor, bir şeyler yapılmıyor toplantısı olmayacak. 4 ay önce göreve başladığımız da önümüzdeki yıllarda şunları yapacağız dedik. Sektörle proje bazlı çalışmalara gideceğimizi de söyledik. Ve hazırlamış olduğumuz bu proje kapsamında sanayicimizin içinde bulunduğu zorlu süreci en iyi şekilde atlatması, gelecekte de önemli çalışmalar gerçekleştirmesidir” dedi.
PLANLA, PROJELE, PARAYI KAP
Rektör Aslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bütün üniversitedeki 59 bölümün ilgili alanlarıyla, şehirdeki bütün ilgili kurumlarıyla görüşmeler sağladık. Planla projeyi yap, parayı kap şeklinde proje hazırlayacağız. Planlayacağız, projeyi hazırlayacağız ve proje sonucunda parayı alacağız. Benim meslekte 35’inci yılım hep şunu duydum. Hocam ben projeyle nasıl uğraşayım. Sektör kendi başına proje hazırlamayla uğraşamaz. Şimdi diyoruz ki biz üniversite olarak hazırız. Kamuoyunun geliştirilmesi anlamında elimizden gelen çalışmayı yapmaya her zaman hazırız” ifadesinde bulundu.