‘Karayolları Trafiği Konvansiyonu Tamamlayıcı Avrupa Anlaşması’ hükümleri kapsamında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu açıklamalarda bulundu.
17’YE ÇIKARTILDI
İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu yaptığı açıklamada, “Ülkemizin kabul ettiği “Karayolları Trafiği Konvansiyonu Tamamlayıcı Avrupa Anlaşması” hükümleri kapsamında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle; sürücü belgesi sınıfları, geçerlilik süreleri, sürücü belgesi alacaklarda aranacak yaş, deneyim ve hükümlülük şartları yeniden belirlenmiş olup, 2015 yılı ve öncesi mevcut sürücü belge sınıfı 9 iken, 01/01/2016 tarihinden itibaren düzenlenecek olan yeni tip sürücü belgelerinde bu sayı 17’ye çıkartılmıştır”
ÇALIŞMA SAATLERİ
“İlimizde Sürücü Belgesi müracaatı için Randevulu Sisteme 28.01.2016 tarihi itibarı ile başlanılmıştır. Vatandaşlarımızın http://surucurandevu.egm.gov.tr/ internet adresine giriş yaparak veya Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğümüze ait http://kinkkale.pol.tr internet adresi üzerindeki “İŞLEMLER” menüsü üzerinden SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU linkinden randevularını alabilmektedirler. Yapılan başvuruların zamanında sonuçlandırılması amacıyla. Sürücü Belgeleri birimlerinde görev yapan personelin çalışma saatleri hafta içi 08:00-19:00, Cumartesi günleri ise 09:00-17:00 olarak planlanmıştır”
PTT TARAFINDAN TESLİM EDİLECEK BELGELER
“Sürücü Belgesi randevusunu alan vatandaşlarımız, randevu tarihinde aşağıda belirtilen bilgi ve belgeler ile birlikte randevu saatinden en az 10 dk. önce Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüzde hazır olmaları durumunda müracaatları alınacaktır. Müracaat işlemi sonunda 15 gün süreli Sürücü Belgesi yerine kullanabilecekleri geçici belge verilecektir. Sürücü Belgesi, 15 gün içerisinde “müracaatçının adresine” veya müracaatçının “belgesini kendi adına teslim almasını istediği kişinin adresine” PTT tarafından teslim edilecek olup, teslim edilemeyen belge; 7 gün süresince PTT şubelerinde bekletildikten sonra müracaatçının “Geçici Belgesini teslim aldığı Trafik Tescil Birimine” gönderilecektir. Sürücü belgesi ancak, belge sahibi veya vekilince Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüzden teslim alınabilmektedir”
YENİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİ
“Mevcut Sürücü Belgesini Yeni Tip Sürücü Belgesi İle Değiştirmek İçin İstenen Belgeler 1- Sürücü olur sağlık raporu (aile hekimliği, tam teşekküllü devlet ve özel hastanelerden alınabilir) 2- Icao standartlarında biyometrik fotoğraf (50*60 ebadında, arka fonu beyaz) 2 adet 3- Anlaşmalı bankalar veya Maliye Veznelerine yatırılmış değerli kağıt bedeli 4- Anlaşmalı bankalara yatırılmış hizmet bedeli 5- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.
İLK KEZ SÜRÜCÜ BELGESİ ALACAKLAR
İlk Kez Sürücü Belgesi Alacaklar ile Mevcut Sürücü Belgesine Başka Sınıf Sürücü Belgesi Ekletmek İsteyenler İçin İstenen Belgeler 1- Sürücü Olur Sağlık Raporu (aile hekimliği, tam teşekküllü devlet ve özel hastanelerden alınabilir) 2- Icao standartlarında biyometrik fotoğraf (50*60 ebadında) 2 adet 3- Anlaşmalı bankalar veya Maliye Veznelerine yatırılmış değerli kağıt bedeli 4- Anlaşmalı bankalara yatırılmış hizmet bedeli 5- Anlaşmalı bankalar veya Maliye Veznelerine 492 sayılı harçlar kanununa göre yatırılmış sürücü belgesi harç bedeli (Sürücü Belgesi sınıfına göre harç fiyatları farklılık göstermektedir.) 6- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi 7- Sürücü Sertifikası 8- EK-1 Müracaat Formu (Sürücü Kursunun Düzenlediği)” dedi.