Mersin Hürriyet Okulu’nda görev yapan Kırıkkaleli hemşerimiz Sabriye Karahan, yaptığı projeler ile Mersin’de gururumuz oluyor. ‘Sessizlik Lütfen’ projesinin kurucusu olan Sabriye Karahan, klasik sergi formatı dışına çıkarak farklı bir sergiye imza attı.
SERGİYE BÜYÜK İLGİ
Mersin Hürriyet Okulu Sergi Salonu’nda açılan ‘Sessizlik Lütfen’ projesinin açılışına Okul Müdürü Sait Yılmaz’ın yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Sergide oyunlar, yarışmalar, hediyeler ve yıl boyunca yapılan çalışmalar sahnelendi. Hikaye kahramanlarının ve sahnenin 3 boyutlu şekilde yer aldığı sergi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
AMACIMIZ KİTAP OKUMAYI SEVDİRMEK
‘Sessizlik Lütfen’ projesinin bundan sonraki projelere örnek teşkil edeceğini söyleyen İlkokul öğretmeni, proje kurucusu Sabriye Karahan, projenin amacı hakkında bilgi verdi. Proje Kurucusu Karahan, “Sessizlik Lütfen adlı projemizin en önemli amacı, çocuklara kitap okumayı sevdirmek ve bunu alışkanlık haline getirmelerini sağlamak. Birinci kademe bitmeden bilmesi gereken kitaplar öğretmek”
SOSYALLEŞMELERİNİ SAĞLAMAK
“Kurallara uygun okuma, anlama, anlatma ve dinleme becerilerini geliştirmek bunu da proje ortağı arkadaşlarıyla birlikte keyifli şekilde yapmalarını sağlamak. Kitap işlenişi sırasında yapılacak resim, drama, şiir gibi aktivitelerde yeteneklerinin farkına varmak. İletişim aracı olan interneti en aktif şekilde kullanmak. Sosyalleşmelerini sağlamak” diye konuştu.
HEDEFLERİMİZ
Hedefleri hakkında bilgi veren Karahan, “Kitap okumayı sevdirmek, okumayı alışkanlık haline getirmelerini sağlamak, okuma esnasında ses ve tonlamalara dikkat etmek, dinlediği masal yada hikayeyi olay sırasını bozmadan anlatabilmek, kurallara uygun okuma, anlama, anlatma ve dinleme becerilerini geliştirmek, duygu, düşünce, bilgi ve izlenimlerini resimleri kullanarak görselleştirmek, dinleme kurallarına uymak, yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak, yeni arkadaş tanıyarak sosyalleşmelerini sağlamak, iletişim araçlarından olan interneti, en aktif şekilde kullanmak, okullar arası hediyeleşmeyle paylaşmayı öğrenmek, birlikte çalışmaktan mutlu olmak”
BEKLENEN SONUÇLAR
“Bu projeyle birlikte öğrencilerin kitap okumayı seven ve okumayı alışkanlık haline getiren öğrenciler oldukları gözlenebilmeli. Dinleme, anlatma ve okuma kuralları doğru şekilde yapılıyor olmalı. Birlikte çalışma ve paylaşmayı, görgü kuralları çerçevesinde yapıyor olmaları. İnterneti doğru ve aktif şekilde kullanıyor olmaları. Yeteneklerinin farkında olmaları ve geliştirmeleri” dedi.