Kırıkkale Üniversitesi Kalite Yönetim Sistemi Kapsamında yapılması gereken dış tetkiki TSE Tetkikçileri tarafından yapıldı. TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Standardı çerçevesinde yapılan uygulamaların tümü 5-6 Haziran 2017 tarihleri arasında 2.Gözetim Tetkiki adı altında incelendi ve raporlandı.
İÇ TETKİKLERİ YAPILDI
Kırıkkale Üniversitesi Kalite Yönetim Sistemi kapsamında TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi iç tetkikleri 12-15 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacak. Müşteri (öğrenci, akademik ve idari personel, veliler vb.) şikâyetlerinin değerlendirilmesi, analiz edilmesi ve sonuçlandırılması gibi konularda çalışmaların yapıldığı sistemin gerekliliklerinden biri olan iç tetkik, Kırıkkale Üniversitesinin Kalite Yönetim Sisteminin uygulandığı Genel Sekreterlik ve bağlı idari birimleri ile eğitim-öğretim birimleri büro hizmetlerinde uygulandı.
İLK DEFA UYGULANIYOR
İlk defa uygulamanın yapılması nedeniyle Kalite Geliştirme ve Yönetim Birimi, iç tetkiki yapacak olan iç tetkikçilerle 7 Haziran 2017 tarihinde bir toplantı yaptı. Ayrıca birimlerde paydaşlardan gelen dilek, öneri memnuniyet ve şikayetleri kabul eden personeller ile 8 Haziran 2017 tarihinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Başarılı geçen toplantılarda iç tetkik sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği ve uygulamada dokümanların nasıl kullanılacağı konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Kalite Geliştirme ve Yönetim Birimi Sorumlusu ve Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, “Öğrenci odaklı bir üniversiteyiz. Öğrencilerimiz Üniversitemizin bütün işlemlerimizin merkezindedir. ‘Bireyi yaşat ki devlet yaşasın’ zihniyetiyle hareket ediyor, öğrenci ve çalışanımız için herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz”
ÖNEMLİ GERİ DÖNÜŞ BİLGİLERİ
“Yaptığımız faaliyetin sonucunda etkilenenlerin dile getirdikleri dilek, öneri, memnuniyet ya da şikayetleri bizim için çok önemli geri dönüş bilgileridir. Bu bilgiler ve bunların sonucunda gerçekleştirilecek düzeltici ve önleyici faaliyetler artık kayıt altına alınacak, ölçülecek ve izlenecek. Böylece daha etkin bir yönetim, sürekli iyileştirme ve artan müşteri memnuniyeti sağlanacak. Uygulamanın yapıldığı üç aylık zaman diliminde; özellikle öğrenci ve personelimizden gelen dilek, öneri ve şikayetlerin değerlendirilmesinden sonra çok faydalı işlere imza atıldığı görünmektedir. Sistemin Üniversitemize çok şey katacağı aşikardır. Bütün öğrenci, personel ve diğer paydaşlarımızın dilek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerini bildirmelerini ve hatta bunların sonuçlarını da kendilerinin takip etmelerini bekliyoruz. İç tetkik sonrasında Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısı yapılacak ve TSE’ye belge müracaatında bulunulacak” dedi.