2’NCİ TARIM, TARIMSAL MEKANİZASYON VE TARLA TEKNOLOJİLERİ FUARI, KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇTI
Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve tarım odalarının destekleriyle gerçekleştirilen 2’nci Tarım Fuarı, Kapalı Cumartesi Pazarında kapılarını açtı. Açılışı gerçekleştirilen Tarım Fuarı, pazar gününe kadar açık kalacak.
75 FİRMA YER ALIYOR
Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve tarım odalarının destekleriyle ‘2. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’ düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. 75 firmanın yer aldığı fuar, 4-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kapalı Cumartesi Pazarı’nın içerisinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Yöresel yemek lezzetlerinden kuruyemişe, peynir çeşitlerinden hayvancılık sektörüne, tarım zirai araçlarından tarım alanında akla gelebilecek her şeyin mevcut olduğu fuarda, Hacı İbrahimoğulları’na ait New Holland marka 380 beygir, dev görüntüsü ve 750 bin TL’lik fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken isim oldu.
TARIM VE TEKNOLOJİ BULUŞTU
Ekonominin canlanması adına gerçekleştirilen fuarda; tarım ve hayvancılık sektöründeki teknolojik gelişmeler de ele alındı. Fuarda, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ‘Koyun Güzellik Yarışması’da gerçekleştirildi. Yarışma sırasında hayvan yetiştiricileri tarafından koyun kırkmanın yöntemleri de gösterildi. ‘2. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’ çiftçilerin tarımsal şartlardaki zorlukları, teknolojiyle aşabilmesi için büyük imkân sağlıyor. Son teknoloji aletlerini yerinde inceleme fırsatı bulan çiftçiler, araç ve gereçlere yakından ilgi gösterdi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı tarafından İstiklal Marşı söylenilerek, çeşitli gösterilerde bulunuldu.
BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR
Fuarın açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, “Kırıkkale girişimcisi ile Ticaret – Sanayisi ve Tarım Sektörü ile Türkiye de çok farklı bir yere sahip olduğunu görmekteyiz. Büyüyen ve gelişen Türkiye ile birlikte aynı hızda ve heveste büyüyen ve gelişen bir ile sahibiz. Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri takip eden hatta takip edilen bir oda olma yönünde geliştirdiğimiz projelerimizi hayata geçiren ve sürekli olarak yeni projeler üreten ve destekleyen bir anlayışta olduk” dedi. “Bu maksatla ilimizde yapılacak olan Kırıkkale 2. tarım hayvancılık ve tarım teknolojileri Fuarı’nın Kırıkkale’mizin Sanayisine, Ticaretine ve Tarım Sektörüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Geleneksel olarak her yıl tekrarlanması planlanan birkaç yıl içerisinde sadece Kırıkkale ye değil bölgeye de hitap edecek büyük bir organizasyon olması hedeflenmektedir. Bu bağlamda Kırıkkale de düzenlenmiş olan bu önemli organizasyonun Ülkemiz ve ilimiz adına hayırlara vesile olmasını dileriz” şeklinde konuştu.
BÜYÜK PAZARLAR AÇILIYOR
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “İlimiz için büyük önem taşıdığına inandığım, bir organizasyon olan ve bu yıl 2/si düzenlenen “Kırıkkale Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarına” hoş geldiniz diyor, sizleri saygıyla selamlıyorum. Fuar denince; belirli zamanlarda, belirli yerlerde ve belirli sürelerde mal sergilemek, ürün ve teknoloji tanıtmak, ticaret bağlantıları kurmak amacıyla açılan büyük Pazarlar anlaşılmaktadır. Gelecek için yapılan bütün değerlendirmeler işaret etmektedir ki; giderek artan dünya nüfusunun en temel ihtiyacı olan gıda arzının karşılanabilmesi için, ülkeler tarımsal üretim yarışına girmiştir” ifadesinde bulundu.
ÇİFTÇİLER İÇİN AVANTAJDIR
“Bizim de bu konuda söz sahibi olabilmemiz için; çiftçimizin modern üretim tekniklerini benimsemesine ve yüksek verimli, sağlıklı, yeterli gıda üretebiliyor olmasına ihtiyaç duyduğumuzu çok net şekilde söyleyebiliriz. İlimizde düzenlenen bu fuarı ülkemiz kara ve demiryolu ulaşım ağlarında bir kavşak noktasında oluşunun sunduğu avantajı göz önünde bulundurarak değerlendirmemiz gerekmektedir.”
BEREKETİN SİMGESİDİR
Kırıkkale’nin dışarıdan bakıldığında sanayi şehri olarak bilindiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Köyle bağlantısı olan kişileriz. Bu milletin efendisi olan çiftçiler, eli öpülesi insanlardır. Çünkü onlar ülkenin ekonomisine katkı sağlamak için üretim yapıyorlar. Bereketin simgesi tarımdır. Çiftçilerimizi ve sanayicilerimizin hayatını kolaylaştırıcı çalışmaları yapmaları konusunda inşallah çok daha büyük ülke olacağız. Güçlü ülke olmanın yolu çok çalışmaktan geçiyor. Dev gibi işler yapmak için karınca gibi çalışmamız gerekiyor” dedi.
ÇİFTİÇİMİZİN AYAĞINA GELİYOR
Son olarak konuşma yapan Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, bu tür etkinliklerin bir şehrin tanıtılmasında en önemli etken olduğunu ifade etti. Bu tür fuarların tarımla uğraşan eli öpülesi çiftçilerin bu alandaki yeni teknolojileri öğrenmesi ve görmesi bakımından çok önemli olduğunu söyleyen Haktankazmaz, “Bu yeni teknolojik imkânları çiftçimizin ayağına kadar getirip onların edinebilmesine imkan sağlaması açısından da çok önemli” dedi. Güneşin karşısında, sıcakta alın terinin hakkını kazanan çiftçilerimiz, bu alanda teknolojileri takip etmek amacıyla büyük destek sağlamaktadır. Sanayi şehri olarak bilinen Kırıkkale, inşallah sulu tarımın ve diğer tarım çalışmalarının da hayata geçmesiyle birlikte tarım şehri olarak ta anılacaktır.”
EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ
“Sanayi şehri olan Kırıkkale, bu tür faaliyetlerle tarım ve hayvancılık konusunda da bir üs, merkez olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyecek. İnşallah Kırıkkale bu hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerleyecek. Yarınımız bugünkünden daha iyi olacak” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuar alanında yer alan stantları gezerek bilgi aldılar. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Koyun Güzellik Yarışması ve çeşitli alanlarda derece alan çiftçilere ödüllerini takdim ettiler. Daha sonra protokol üyeleri, fuar alanında yer alan stantları gezerek bilgi aldılar.
HABER-FOTO: BURAK CAN