Kale Dağcılık ve Doğa sporları kulüp Başkanı Metin Atun Dinek Dağı Cumhuriyet Yürüyüşünün provasını yaptıklarını açıkladı.
Metin Atuk yaptığı açıklamada “Kırıkkale ilinin yeşili yoğun, parkuru uzun ve en güzel yürüyüş alanı değince biz dağcılar için aklımıza Küre Dağı gelir. Kırıkkale iline 23 km Bahşılı ilçesine 16 km Hacılar kasabasına ise sadece 7 km.dir. 23 Ekim Pazar günü yapılacak ” 8.DİNEK DAĞI CUMHURİYET YÜRÜYÜŞ” programına zinde girebilmek için Ramazan Kanmaz, Emir Çelik, Ali Çağlıyan, Mehmet Eyüpler, F.Nafiz Altuntop, Vedat Payalan’dan oluşan ekibe yeni üyelerimiz Tuncay Yıldız ve MehmetCan Kunduz’un da katılımıyla 9 kişilik çekirdek kadro ile sabah 08.05 sularında dernek önünden hareket ettik. Araçlarımızı Küreboğazı köyü İlkokul bahçesine park ettik. Kamp alanı olark seçtiğimiz okul bahçesinden ancak saat 08.55 sularında ayrılabildik. 966 m.rakımda kurulmuş Küreboğazı köyü aynı zamanda Küre Dağının doğal kamp alanıydı. Bir vadi içine kurulmuş köyün içinden geçip Küre dağlarının arasındaki vadide yürüşümüze başladık. Küreboğazında ki yürüyüşümüzde yalnız değildik. Küçük şirin bir derede bizlere eşlik ediyordu. Dere bazen yerin altına girerek kayboluyor, bazende ortaya çıkarak ekibimize sürpriz yapıyordu.” Dedi.
Metin Atuk devamında “Yürüyüşümüze sadece dere eşlik etmiyordu. Kuşburnu, karamık, alıç , yabani erik ve yemişen gibi meyveleri bulunan ağaçlar ile ardıç, gürgen, meşe, karaçam, mazı gibi meyvesiz iğne yapraklı ağaçlarda bizlere eşlik ederek ayrı bir motivasyon sağlıyordu. Küre Dağı ,yazımızın başlangıcında belirtiğimiz gibi ağacı ve yeşili en yoğun bölgemiz olduğu için tırmanış, ekibi hiç yormuyordu. Kuşburnu ve ardıç ağaçlarının hemen yanıbaşındaki çeşmede ilk molamızı verdik. Mola sonrası vadi içindeki yürüyüşümüz bir saat daha devam etti. Saatlerimiz 10.30 sularını gösterirken vadi içindeki yolculuğumuz sona ermiş, tırmanışa geçmiştik. Şimdi terk edilmiş bir zamanlar köylülerin yayla yolu olan patika yol biz dağcıların parkuru olmuştu. Bir insanın dahi zor geçebildiği meşe ağaçların içinden tırmanışa geçtik. Tırmanış sonunda geçmiş senelerde köylülerin yayla olrak kullandığı bölgede biraz dinlenip kuşburnu ve yabani erik takviyesi yaptıktan sonra saat 12.10 sularında zirveye vardık. Zirvede bir saat dinlenmeden sonrasında inişe geçtik. İniş başka bir bölgeden yapılacaktı. Önce Karaçam ve meşe ormanları arasından geçerek dağın doğu-batı sırtından devam ettik. Tırmanış faaliyetimizi saat 15.30 sularında tamamladık. Böylece bir tırmanışımız daha sona ermiş oluyordu. Başka tırmanış ve programlarda buluşmak dileğiyle.” İfadelerini kullandı.