Kültür Sanat

Kırıkkaleli yazar Lüy, Uluslararası fuarda okurlarıyla buluştu

İstanbul Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen Uluslararası Çocuk Kitap Fuarı, Kırıkkaleli yazar Gurbet Lüy’ün eserleriyle renklendi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İstanbul Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen Uluslararası Çocuk Kitap Fuarı, Kırıkkaleli yazar Gurbet Lüy’ün eserleriyle renklendi.

İstanbul Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen Uluslararası Çocuk Kitap Fuarı, Kırıkkaleli yazar Gurbet Lüy’ün eserleriyle dolup taştı. Lüy, Cezve Çocuk ve Kaşif Çocuk Yayınları standlarında okuyucularıyla bir araya gelerek, yeni serisinin Türkçe baskısını tanıttı.

ÇOCUKLARA İLHAM VEREN YENİ SERİSİNİ TANITTI

Bu seride, İslam dünyasında iz bırakan beş öncü Müslüman kadın hakkında yazılan hikayeler, genç okuyuculara ilham vermek amacıyla kaleme alındı. Suteyta el-Mehamali, Kurtubalı Lübna, Madridli Fatıma, Fatima el-Fihriye ve Meryem el-Usturlabi gibi tarihi figürlerin yaşamları, özellikle çocukların rol modeller edinmesi için büyük önem taşıyor.Gurbet Lüy, fuarda “Dünyayı Değiştiren İcatlar”, “Okumayı Öğrenemeyen Çocuk” ve “Dikkat Yazar Çıkabilir” adlı eserlerini de imzaladı. Daha önce Almanca yayımlanan serinin Türkçe versiyonu, Kaşif Çocuk Yayınları sahibi Emrullah Köker’in desteğiyle büyük ilgi gördü.Lüy, Kırıkkale’den uluslararası bir başarı elde etmenin gururunu yaşarken, okurlarıyla buluşmanın verdiği mutluluğu dile getirdi. Etkinlik, çocuk edebiyatının zenginliğini ve kültürel mirası yansıtması açısından önemli bir fırsat sundu.

luy1.jpg

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x