Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sporcuların daha rahat ve modern tesislerde spor yapmalarına imkan sağlamak için başlatılan proje kapsamında, Kırıkkale’de 33 dönümlük araziye yaptırılan Olimpik Sporcu Fabrikası’nda, geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesi hedefleniyor.
TEMELLER 2014’DE ATILDI
Başpınar mevkisinde 33 dönümlük araziye yaklaşık 6 milyon liraya yapılan tesiste, ferdi branş için her biri 400 metrekareden oluşan 4 salon, bir de takım sporları için büyük bir salon yer alıyor. Bu salonlarda, güreş, tekvando, judo, eskrim, masa tenisi, halter ve boks branşlarında yaklaşık 200 sporcu aynı anda antrenman yapabilecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, yaptığı açıklamada, Olimpik Sporcu Fabrikaları’nın çok amaçlı spor salonu olarak adlandırıldığını ve temelinin 2014 yılında atıldığını söyledi.
TEMELLER ATILDI
Sporcu Fabrikaları’nın Türkiye’de ilk olarak Rize, Bartın ve Kırıkkale’de yapıldığını belirten Ünlü, şöyle konuştu: “Çok amaçlı spor salonumuz yaklaşık 33 dönümlük bir arazi üzerine kurulu. 2014 yılında belediyemizden aldığımız yeri Gençlik ve Spor Bakanlığına bildirdik ve olumlu karşılandı. Proje hazırlandıktan sonra 2014 yılı içerisinde temeli atıldı. Süratli bir şekilde inşaatımız yükseldi. Bu tesisin içerisinde ferdi branşlar için her biri 400 metrekareden oluşan 4 salon, bir de takım sporları için salon bulunmakta. Salonlar tamamen antrenman amaçlı. Salonları ikiye bölerek salon sayımızı sekize çıkartmayı planlıyoruz”
AMAÇ YAZ OKULLARINDA YETİŞTİRMEK
Güreş, tekvando, judo, eskrim, masa tenisi, halter ve boks sporuna kadar salonun dağıtımını dahi yaptık. Sporcu Fabrikası’nda tek çatı altında aynı anda yaklaşık 200 sporcu antrenman yapabilecek. Bunun yanında çok güzel bir konferans salonu, sağlık ve antrenör odaları, soyunma odaları, sauna ve dinlenme odalarına kadar düşünülmüş modern bir tesis olacak.” Ünlü, Olimpik Sporcu Fabrikası bittiği anda Kırıkkale’de altyapı eksiklerinin kalmayacağını, hedeflerinin salonu bu yılki yaz okullarına yetiştirmek olduğunu vurguladı.
HEDEF OLİMPİYATLAR
Salonun kendileri için çok büyük bir şans olduğunu dile getiren Ünlü, şunları kaydetti: “Siz insanlara spor yaptırmak istiyorsanız fiziki alanları oluşturmak zorundasınız. Önce tesisleşme yapılacak daha sonra donanımlı antrenörler atanacak ve olumlu sonuçlar gelmeye başlayacak. Spor uzun yatırımlı bir iş. Sporcuyu kısa sürede yetiştiremezsiniz. 2020, 2024 olimpiyatlarını hedeflememiz, daha çok sporcu göndererek başarılı olmalarını beklememiz gerekecek. Sporcuyu tesislerde yetiştireceksiniz”
“AVRUPA STANDARTLARININ ÜZERİNDE TESİSLERE SAHİBİZ”
“İyi bir güreş, karate salonu, badminton antrenmanı yapacak yeterli yükseklikte bir salon temin edemezseniz sporcu yetiştiremezsiniz. Çocuk sporunu yaptıktan sonra duşunu alabilmeli. Yoksa o antrenmanın hiçbir katkısı olmaz.” Kırıkkale’de Olimpik Sporcu Fabrikası’nın da bulunduğu Başpınar mevkisinde, olimpik yüzme havuzundan, stadyuma, tartan pistten spor salonlarına, misafirhaneden, idari binalarına varıncaya kadar 91 dönümlük bir kompleksin yer aldığına işaret eden Ünlü, Avrupa standartları üzerinde tesislere sahip olduklarını sözlerine ekledi. AA