Delice

Hukukçu Başkan Yılmaz Uyanın Hukusuz İşleri

Delice İlçesine Bağlı Büyük Yağlı Köyünde Vatandaşın Haklı İsyanı: Delice Belediye Başkanı Yılmaz Uyan'ın Hukuksuzlukları

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
  • Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Delice İlçesine Bağlı Büyük Yağlı Köyünde Vatandaşın Haklı İsyanı: Delice Belediye Başkanı Yılmaz Uyan’ın Hukuksuzlukları


SU KUYULARININ OLDUĞU ALAN BÜYÜK YAĞLI KÖYÜNÜN
Büyük Yağlı Köyü sakinleri, Delice Belediye Başkanı Avukat Yılmaz Uyan’ın hukuksuz ve zorba tutumlarına karşı haklı bir isyan başlattı. Geçmişte belediye olan Büyük Yağlı’nın, Balışeyh ilçesi İzettin köyü mevkiinde açtırdığı ve kullanım hakkı kendine ait olan su kuyuları, köy statüsüne dönmesiyle Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne geçmişti. Ancak, dönemin il genel meclis üyelerinin 20.10.2020 tarhinde bu su kuyularını 20 yıllığına Delice Belediyesi’ne tahsis etme kararı almıştı.Normalde kullanım hakkı ve yetkisi Büyük Yağlı köylülerinin olduğu mevki 03.02.2021 tarhinde  sundukları belgeler ve yazışmalar sonucunda İl Özel İdare, Delice Belediyesine yapmış oldukları tahsis karanı kaldırarak önceki tahsis kararının yanlış olduğunu belgeler ile ıspatlayan Büyük Yağlı köyüne kaldırarak su kullanım hakkını geri verdi.

HUKUÇU BAŞKANIN HUKUSUZ DAVRANIŞI 
Fakat Delice Belediye Başkanı Avukat Yılmaz Uyan, hukuku çiğneyerek ve hiçbir izin belgesi olmadan, belediyeye ait olmayan bir alanda zorla su kuyusu açtırmak istedi. Bu, köylüler ile devlet görevlilerini karşı karşıya getirdi. Büyük Yağlı Köyü muhtarı Veysel Akçadağ, “Bizim su kuyularımızın yanına izinsiz su kuyusu vurmak istiyorlar, bu tamamen yasa dışı. Burası derebeyliği mi?” diyerek isyan etti.

JANDARMA HAVAYA ATEŞ AÇTI
Delice Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Ünal ve korumaları, köylüleri açıkça tehdit ederek “Devlette de resmiyette de ben varım, istediğim yerden suyu alırım” gibi hukuk dışı ve zorba söylemlerle tansiyonu iyice yükseltti. Belediye başkanının ve yardımcılarının hukuksuz işlemlerine karşı çıkan köylüler, jandarma müdahalesi ile durdurulmak zorunda kaldı. Jandarma, arbede sırasında havaya ateş açarak olayı yatıştırdı.

KAYMAKAM KÖYLÜLERİ İKNA ETTİ
Büyük Yağlı köylüleri, sondaj yapılan alana gelerek, sondaj makinesinin durdurulmaması halinde Samsun karayolunu kapatacaklarını bildirdi. Delice Kaymakamı Mustafa Bacan’ın olay yerine gelmesi ve Delice Belediyesi’nin hukuksuz sondaj çalışmasını durdurarak köylüleri yatıştırmasıyla eylem sona erdi.

BAŞKAN UYANIN HUKUSUZ İŞLEMLERİ İKİNDİ VAKTİ ORTAYA ÇIKTI
Bu olay, Delice Belediye Başkanı Avukat Yılmaz Uyan’ın hukuk bilgisine rağmen, açıkça hukuku hiçe sayarak vatandaşları tehdit eden ve zorbalık yapan tutumlarını gözler önüne serdi. Daha önce su kesintilerinin olduğu dönemde vatandaşa eksik bilgi vererek ve yanıltarak süreci yönetmeye çalışan Uyan, bu sefer yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözünü bile geride bırakarak, hukuksuz işlemlerinin ikindi vakti ortaya çıkmasını engelleyemedi. Köylüler, su kaynakları üzerindeki haklarını savunmak için verdikleri bu haklı mücadelede, kararlılıklarını ve cesaretlerini bir kez daha ortaya koydu. Başkan Yılmaz Uyan’ın ve ekibinin bu hukuk tanımaz ve manipülatif tutumları, kamuoyunda büyük tepki topladı.

HUKUÇU BAŞKANIN HUKUSUZLUĞUNA KÖYLÜLER DUR DEDİ
Bu olay, Delice Belediye Başkanı Avukat Yılmaz Uyan’ın hukuk bilgisine rağmen, açıkça hukuku hiçe sayarak vatandaşları tehdit eden ve zorbalık yapan tutumlarını gözler önüne serdi. Köylüler, su kaynakları üzerindeki haklarını savunmak için verdikleri bu haklı mücadelede, kararlılıklarını ve cesaretlerini bir kez daha ortaya koydu. Başkan Yılmaz Uyan’ın ve ekibinin bu hukuk tanımaz tutumları, kamuoyunda büyük tepki topladı.

Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x