DeliceGündemKırıkkaleManşet

Çiftçilere eğitim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh İlçesi Beşbıçak Köyünde, İlçe Müdürlüğü Teknik Personellerinden Ziraat Mühendisi Nevin Yumruk ve Ziraat Mühendisi Mesut Çiftci, Beşbıçak Köyü muhtarı Adnan Çetinkaya ve çiftçilerin katılımıyla Tarla Faresi Mücadelesi, Çevre Amaçlı Tarımsal Arazileri Koruma Programı (ÇATAK) ve Genel Tarımsal, Hayvansal Üretim konularında çiftçi eğitim toplantısı gerçekleştirdi.
 
KATILIM YÜKSEK OLDU
Delice Belediye toplantı salonunda yapılan Tarım Sigortaları bilgilendirme toplantısına Tarsim Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can, Kırıkkale Üniversitesi Delice M.Y.Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Kamil Kara ve Öğretim Görevlisi Nursal Koca, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür V. Zekeriya Türkekul, Delice Ziraat Odası Başkanı Adem Gökdere ve Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Seyhan Çetinkaya, Tarsim Uzmanı Demet Sözeri,  Delice Üzüm Üreticileri Birlik Başkanı Adem Öncar, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatif temsilcileri ile çok sayıda Muhtar ve Çiftçiler katıldı.
 
BİLGİLER VERİLDİ
Balışeyh İlçesi Beşbıçak Köyünde İlçe Müdürü Fatma Duygu Kara, İlçe Müdürlüğü Teknik Personellerinden Ziraat Mühendisi Nevin Yumruk ve Ziraat Mühendisi Mesut Çiftci, Beşbıçak Köyü muhtarı Adnan Çetinkaya ve çiftçilerin katılımıyla Tarla Faresi Mücadelesi, Çevre Amaçlı Tarımsal Arazileri Koruma Programı (ÇATAK) ve Genel Tarımsal, Hayvansal Üretim konularında çiftçi eğitim toplantısı gerçekleştirdi. İlçe MüdürüFatma Duygu Kara düzenlenen çiftçi eğitim toplantısında yaptığı konuşmada; ilçe Müdürlüğünün tüm teknik personel ve imkânlarıyla çiftçilerin yanında olduğunu ve çiftçi eğitim toplantılarının İlçemizin tüm köylerinde devam edeceğini belirterek, çiftçilerimizin tarımsal konularda gerek ilçe müdürlüğünce gerekse il müdürlüğüyle irtibata geçerek teknik bilgi ve teknik destek alabileceklerini söyledi.
 
SİSTEM ANLATILDI
Toplantıda Hanifi Can tarafından Sistem hakkında bilgi verildi, konuya ilişkin sorular yanıtlandı ve doğal afetler sebebiyle her geçen gün biraz daha riskli hale gelen tarım sektöründe sigorta yaptırmanın önemine değinildi. TARSİM’in kuruluş amacı, gelişimi ve ulaştığı nokta ile ilgili bilgiler içeren sinevizyon gösterileri yapıldı. Bitkisel ve Hayvansal ürün sigortaları, kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  Kırıkkale ilinde; 2015 yılında, eylül ayına kadar,10.800 Adet poliçe kesildiği, 174.140 dekar alan ile 4.329 Baş hayvan sigortalandığı, 2.139 Hasar sayısı olduğu ve buna karşılık 369.728 TL Tazminat ödendiği, en fazla ihbarın ise haziran ayında gerçekleştiği vurgulandı. Sigorta branşları olarak; “bitkisel ürün, sera, büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan, kümes hayvanları, su ürünleri ve arıcılık konularında sigorta yapılmakta ve sigorta yaptırma priminin % 50′ si bazı risklerde % 66’sı devlet tarafından karşılanmaktadır.  Çiftçilerin devlet destekli tarım sigortaları yaptırmaları menfaatlerine olacaktır” denildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu