GündemKırıkkaleManşetYaşam

Toplum bilinçlendirilmeden, Şiddetin önüne geçilemez

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

25 Kasım Kadına Şiddeti önleme günü münasebetiyle Baro başkanlığında basın açıklaması yapıldı. Kadına şiddetin önlenmesi için önce toplumun bilinçlendirilmesini söyleyen Kadın Hakları Komisyon Üyesi Kader Ateş Şahin, toplumun bilinçlendirilmedi taktirde, kadına yapılan şiddete engel olunamayacağını söyledi.

 

ERKEK ÇOCUKLARI DAHA ÖN PLANDA

Kırıkkale Barosu 25 Kasım Kadına Şiddeti önleme günü dolayısı ile basın açıklaması yaptı. Baro Başkanlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya Baro Başkan Yardımcısı Murat Abalı, Kadın Hakları Komisyon Üyesi Kader Ateş Şahin, Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Komisyon Üyesi Özlem Saygılı ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Uçar katıldı. Kadına şiddetin sadece fiziki olmadığını, şiddetin psikolojik de yapıldığını belirten Kadın Hakları Komisyon Üyesi Şahin, bizim toplumumuzda erkek çocuklarının daha ön planda yetiştirildiğini, kız çocuklarının daha geri planda yetiştirildiğini belirterek, ailenin erkek ve kız çocuklarına eşit şartlarda yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

ERKEKLERDE ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Kadına şiddetin önlenmesi için eğitim şartlarının yetersiz olduğunun altını çizen Şahin, ilk önce topluma iyi bir eğitim verilmesi gerektiğini savundu. Kadına şiddetin önlenmesi için önce toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, toplumun bilinçlendirilmedi taktirde, kadına yapılan şiddete engel olunamayacağını dile getirdi. Yasalarda sadece kadına şiddetin ele alınmadığını da anlatan Ateş, erkeklerin de bu şiddete maruz kaldığı durumlar olduğunu ve yasaların erkeklere de kadınlar kadar aynı eşitlikte yaklaştığını belirtti.

 

ERKEKLER İÇİNDE GEÇERLİ

Türk medeni kanunu ile islam kanununda kadın ve erkeklerin eşit olduğunu belirten Baro Başkan Yardımcısı Abalı,  toplumda olan olaylar nedeniyle kanun kadınlara yönelik olduğunun sanıldığını, aynı kanunların erkekler içinde geçerli olduğunu belirtti. Toplumsal olaylardan ötürü kadınların ön plana çıktığını ifade den Abalı, şiddet gören kadın yada erkeklerin ilk olarak rapor alması gerektiğini, daha sonra ise şikayette bulunmaları gerektiğini söyledi. Bazı yasaların esnetilmesi gerektiğini belirten Abalı, şiddet olaylarında asgari ücretle geçinen bir ailenin binlerce lira para cezasına çarptırıldığını, cezaların sonrasında daha farklı şiddetler meydana geldiğini söyledi.

 

BOŞANMALARIN YÜZDE 70’İNDE ŞİDDET VAR

Yasalarda kadın olmak için herhangi bir yaş sınırının olup olmadığı sorusuna yanıt veren Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Komisyon Üyesi Özlem Saygılı, toplumda kız-kadın ayrımcılığının olduğunu fakat kendilerinin bu ayrımcılığa katılmadıklarını belirtti. Sorulan soruya da cevap veren Saygılı, yasalarda böyle bir sınırlandırma olmadığını ifade etti. İstatistik veriler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Saygılı, boşanma davalarında şahısların yüzde 70’e yakınının şiddet gördüklerini ifade ettiklerini söyledi. bu olayların kendilerine ve basına yansımayanlarının da olduğunun altını çizen Saygılı, istatistik bilgilerin gizlendiğini ve istatistik veriler hakkında gerçekçi verilerin olmadığını söyledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu