Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Üniversite öğrenci toplulukları başkanları ve akademik danışmanları ile Merkezi Derslikler binasında bir araya geldi.
HABER: YAKUP ÖZCAN
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı Kenan Ersan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Topluluk faaliyetlerinin işleyişi hakkında bilgilendirme yapılan toplantıda öğrencilerin talep ve düşünceleri dinlendi, sorularına cevap verildi.
Topluluk faaliyetlerinin öğrencilere bireysel ve mesleki anlamda önemli kazanımlar sağlayacağını ifade eden Rektör Aslan, “Üniversite yönetimi olarak önümüzdeki dönem içerisinde ne tür etkinlikler yapacağımızı sizlere bildirmek, etkinlik talebi oluşturma ve etkinliklerde dikkat etmeniz gereken hususları anlatmak, topluluk faaliyetleri ile ilgili düşüncelerinizi ve beklentilerinizi dinlemek ve sizlerle sohbet etmek amacıyla böyle bir toplantı yapıyoruz. Hem kendi aralarında hem de bölüm ve fakülte bazlı baktığımızda öğrenci topluluklarının öğrencilerimizin sosyalleşmesine önemli katkısı olan organizasyonlar olduğunu söyleyebiliriz. Sosyalleşme derken öncelikle kast ettiğimiz şey, ülkemizin ve sizler gibi gençlerin yarınına katkı sağlayacak şeyleri mümkün olduğunca fazla kişiye fayda sağlayacak şekilde bir topluluk çatısı altında yapmaktır. Bu ülkenin bir ferdi olma, Kırıkkale Üniversiteli olma, Kırıkkale’de olma veya aynı bölümde, fakültede olma gibi çok ortak yanımız var. Bunların hepsinin ortak bileşkesi bizleri Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’si vizyonunda bir araya getiriyor. Geçmişte olduğu gibi elbette büyük olacağız ama bunlar sizlerin çalışma ve gayretine bağlıdır.
“Bazı farklılıklarımız olabilir. Bunlara bizleri zengin kılan değerler olarak bakmalı ve ülkemizi dünyada lider konuma taşıma gayretinde birlik olmalıyız. Topluluklar, birbirimizi ve farklı ilgi alanlarını tanımamıza yardımcı oluyor. Faaliyetlerinizi yaparken hedef belirleme, plan yapma, plana uyma, sorumluluk alma, organize şekilde hareket etme ve problemlere pratik çözümler üretme gibi mesleki hayatınıza katkı sağlayacak tecrübeler de yaşıyorsunuz. Farklı ilgi alanlarını ve meslek gruplarını tanımak, sizlerin dünyaya ve olaylara farklı açılardan bakmanızı, güncel bilginizin artmasını sağlayacaktır. Öğrenme sadece sınıfta olmaz. Mesleki topluluklar sayesinde sektörünüzdeki işletmeleri her anlamda yakından tanıyor, mesleğinizin duayen isimlerinin konferanslarına katılıyorsunuz. Mesleğinizin pratik uygulamalarına aşina oluyorsunuz. Üst sınıflardan tecrübe edinme, alt sınıflardaki arkadaşlarınıza tecrübe aktarma açısından da topluluklar önemli bir işlev görüyor. Zaman içinde çok güzel dostluklar da kuruyorsunuz. Bu gibi nedenlerle topluluk faaliyetleri içinde yer almanın kıymetli olduğunu düşünüyorum. Sizlerden isteğimiz Üniversitemiz mevzuatına uygun şekilde topluluklarınızı aktif halde tutmanızdır. Bizler de Üniversite yönetimi olarak sizlere elimizden gelen yardımı yapmaya, taleplerinizi dinlemeye hazırız. Sizlerle bir araya geldiğimiz ve sizleri gördüğümüz için çok memnun oldum. Umarım dersleriniz ve topluluk faaliyetleriniz adına verimli bir dönem geçirirsiniz” dedi.
Program, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz ile Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci’nin konuşmaları ile devam etti. Evci, konuşmasında “Öğrenci topluluklarının yaptıkları faaliyetlerin, keyifli ve gelecek adına sizlere fayda sağlayacak faaliyetler olduğunu düşünüyorum. Bir topluluk içinde yer almanız, etkinlikler yapmanız bireysel ve sosyal gelişiminize, genel anlamda da Üniversitemize katkı sağlayacaktır. Buradaki öğrenim hayatınızı güzel etkinliklerle geçirmenizi, burada güzel anılar biriktirmenizi dilerim” dedi. Topluluk faaliyetlerinin Üniversite ve öğrencilere kayda değer katkıları olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Hepiniz hoş geldiniz. Topluluk faaliyetlerinin verimli bir şekilde gerçekleşmesi, öğrencilerimize ve Üniversitemize fayda sağlaması noktasında topluluk akademik danışmanlarına önemli sorumluluklar düşüyor. Topluluk faaliyetlerinden şahsen istifade ettiğimi düşünüyorum. Üniversitemiz ana sayfasında etkinlikleri takip ediyor ve katılmaya çalışıyorum. Etkinlikleriniz ve çabanız nazarımda çok değerli. Başarılı bir akademik yıl ve başarılı faaliyetler diliyorum” şeklinde konuştu.
Topluluklardan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, öğrenci toplulukları içerisinde yer almanın ve sorumluluk üstlenmenin öğrencilere önemli tecrübeler kazandıracağını belirterek, “Üniversite hayatını, hata yapabileceğimiz, bu hataların hocalarımız tarafından tolere edilebileceği ve düzeltilebileceği bir süreç olarak görüyorum. Mezun olup bu süreci tamamlayınca Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’sinin oluşumunda mesleki anlamda rol almaya başlayacaksınız. İş hayatına adım attığınız kurumlarda bir acemilik döneminiz oluyor ama bu seviyeye gelince artık ‘pardon’ deme, hata yapma lüksünüz kalmıyor. Buradaki öğrenci toplulukları öğrencilere bir plan hazırlama, sorumluluk alma ve plan dahilinde bir amaca yönelik çalışabilme yetisini kazandırıyor. Etkinliklerinizi dar bir çerçevede yapmamanızı tavsiye ederim. Faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ile birlikte daha yoğun bir tanışma ortamının oluşacağını düşünüyorum. Faaliyetlerinizin, farklı fakültelerdeki öğrencilerimizi bir araya getirmesi ve farklı insanlarla tanışmanıza zemin hazırlaması sizlere önemli katkılar sağlayacak ve ufkunuzun genişlemesine vesile olacaktır. Katılımınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilerin taleplerini ve düşüncelerini dinledi. Toplantı, Rektörün öğrencilerin sorularını cevaplaması ile sona erdi.