Genel

Kızılaydan Romanlarla Kandil Programı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi Mevlid Kandili günü münasebeti ile Kırıkkale’de yaşayan Romanlara yönelik program düzenledi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Katılımın yoğun olduğu program Kur’an tilaveti ile başladı. Daha sonra katılımcıların konuşma yaptığı program ilahi dinletisi ve semazen gösterisi ile devam etti. Program boyunca çorba, irmik tatlısı ve çay dağıtımı gerçekleştiren Kızılay’a romanlar çok teşekkür etti.

Programla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Kırıkkale İl Başkanı Mustafa İşler “Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi olarak bugün kardeşlerimiz ile bir araya gelerek  Peygamber efendimizi andık. Programımızda peygamberimize bol bol salavat getirdik. Tüm şehitlerimize dua ettik. Semazen ve ilahilerle birlikte çorba, irmik tatlısı ve çay ikramında bulunduk. Roman kardeşlerimizden bazıları ilahi söyleyerek gönlümüzü yumuşattılar. Sevgi, kardeşlik, dostluk vardı. Roman kardeşlerimiz ile programlarımız neredeyse her gün devam ediyor. Şuan roman kardeşlerimizin evlerin de bir cami gibi, bir medrese gibi sohbetler düzenliyoruz. Her gün onlarla bilmediğimiz bir kelime, bir cümle bir harf öğreniyoruz. Kim ki peygamber efendimizi sever peygamber efendimiz gibi olur. Allah c.c roman kardeşlerimizden razı olsun hakikaten onlarda çok sağlam bir Allah’a iman var, peygambere iman var, Kur’an’a iman var. Allah c.c bu imanı hayatımıza geçirmeyi nasip etsin inşallah. Bu güzel bir günde, bu güzel bir ayda Allah c.c kendi rızasına uygun bir hayat yaşamayı nasip etsin” dedi.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu