Gündem

Ahilik Haftası Etkinlikleri Bugün Başlıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de ahilik geleneğinin sürdürülmesi amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ahilik haftası etkinlikleri bugün başlıyor.

HABER: TAHİR ERDEM 

Kırıkkale’de düzenlenecek 36. Ahilik Haftası kutlamalarının programı belirlendi. Bugün 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk Anıtına Çelenk konulması ile başlayacak olan program Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretleri ile devam edecek.

Ticaret İl Müdürlüğü ve KESOB koordinesinde yapılacak ana program ise 19 Eylül Salı günü başlayacak. 19 Eylül Salı günü saat 10.45’da Kırıkkale Belediyesi önünden, Mehteran takımı eşliğinde Kültür Merkezi istikametine odalar, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve protokol üyeleri katılımıyla Vali Mehmet Makas’ın önderliğinde Ahilik Kortej yürüyüşüyle start alacak.

Kırıkkale Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakip, protokol konuşmalarıyla devam edecektir. Tarihçi-MESVAK Başkanı Kazım Ceylan tarafından ‘’Medeniyetimizin ve Birliğimizin mayası ahilik’’ konulu konferans verilecek.

Yine ilimizin yetiştirdiği tiyatro sanatçı Sezai Yeşilyurt tarafından Ahilik tiyatrosu sergilenecektir.

İlin Ahisi Bekir Balcı’ya, İlin kalfası Ali Kızılırmak ve İlin çırağı Melike Akgün’e İl Kültür Merkezi’nde cübbe giydirme şed bağlama töreni yapılacak.

Programın diğer kısmı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecektir. Unutulmaya yüz tutmuş meslekler, Kadın Kooperatifleri ve el sanatları sergisi düzenlenecektir. Kırıkkale Belediyesi tarafından katılımcılara sinilere serilmiş yufka üzerine etli bulgur pilavı ikram edilecektir.

20 Eylül Çarşamba günü ise eski sanayi çarşısında bulunan esnaflar ziyaret edilecek.

 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu