Eğitim

Öğretmenlerin ve öğrencilerin derse telefonla girilmesi yasaklandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların açılmasına 1 hafta kala milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni kararları ve çalışmaları açıkladı. Tekin, öğrenci ve öğretmenlerin cep telefonu kullanımının yasaklandığını belirtti.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Ajansı Editör Masası’na katılarak eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; öğretmen, veli, öğrenci ve yöneticilere başarılı bir eğitim öğretim yılı dileklerini ileterek “İnşallah güzel başlar, güzel ve arzu ettiğimiz şekilde de sonlandırılır.” dedi.

Çocukların cep telefonlarıyla ilgili çok fazla merakı olduğunu belirten Tekin, “Çocuklarımızın cep telefonuyla birlikte derse girmelerini istemiyoruz. Bununla ilgili okul müdürlerimiz gerekli tedbirleri aldılar. Derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler. Aynı şekilde öğretmen arkadaşlarımızdan da rica ettik, sınıflarda cep telefonuyla zaman geçirerek çocuklara kötü örnek olmamaları konusunda. Kişisel verilerle ilgili hukuki düzenlemelerimiz de var. Çocuklar kendilerinin veya öğretmenlerinin cep telefonlarıyla görüntülerini, seslerini kaydedip sosyal medya ortamlarından paylaşıyorlardı. Bunun bir sürü disiplin boyutu da vardı. Dolayısıyla bunun da yapılmasını istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

  • Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu