Sağlık Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan Lisans tamamlama hakkında açıklamada bulundu. Akdoğan, “Hizmet Sendikacılığı farkıyla yaklaşık 100 bin sağlık çalışanını ilgilendiren tarihi bir kazanıma daha imza attık” dedi.
“KARARLILIĞIMIZI ORTAYA KOYDUK”
En önemli sendikal taleplerinden birisi olan tüm branşlarda lisans tamamlama hakkı ile ilgili düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 19 Kasım’da kabul edilen 6569 Sayılı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da yer aldığını belirten Sağlık Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, “Lisans tamamlama, Sağlık Sen’in sendikal kimliğini yansıtan en önemli kazanımlardan birisidir. Sağlık çalışanlarının eğitim hakkı için verdiğimiz mücadele neticesinde ilk olarak ebe, hemşire, sağlık teknikerleri için Lisans Tamamlama hakkını sağladık. Bu haktan bütün sağlık çalışanlarının yararlanması için Bakanlıkla, YÖK’le çalışmalar yürüttük. Kurum İdari Kurulu toplantısında karar aldırdık, Toplu Sözleşme Masasına taşıyarak bu konudaki kararlılığımızı ortaya koyduk.
“ÜÇ ÖNEMLİ KONUDA SÖZ ALDIK”
Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce Büyük Türkiye Buluşmamıza katılan Başbakanımızdan, teşkilatımızın önünde üç önemli konuda söz aldık. Bunlardan birisi kreş hakkıydı, bu konuda genelge yayınlandı. İkincisi tüm branşlarda lisans tamamlama hakkıydı, sağlık çalışanlarına bu hakkı yasal düzenleme ile kazandırdık. Sözünü aldığımız yıpranma payı hakkının da inşallah çözüm odaklı sendikal vizyonumuzla, inançlı ve kararlı teşkilatımızla birlikte en kısa zamanda hayata geçmesini sağlayacağız. Sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
KABUL EDİLEN MADDE
Düzenleme, söz konusu Kanunun 32. Maddesi hakkında bilgi veren Akdoğan “Geçici Madde 69- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik programları dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir” bilgisini verdi.
1
NE GÜZEL HİKAYE. 4YIILK OKULU KAZANAMA VEYA MESLEK LİSESİNDEN 2YILLIGA DİKEY GEÇİŞLE YERLEŞ. ONDAN SONRADA 4YILLIK OKUL MEZUNU OL. 4YILIK OKULU KAZANMAK İÇİN ÇALIŞANLAR ENAYİ YERİNE KONUYOR. 4YILLIK OKUL MEZUNLARINIDA EK EGİTİMLE DOKTOR YAPIN OZAMAN.