Gündem

BİK 2023 Yılı 13. Toplantısı Yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu, 2023 Yılı 13. Toplantısını 20 Haziran 2023 tarihinde Kurumun Genel Müdürlük binasında gerçekleştirdi. Toplantıda, resmi ilan ve reklam yayımıyla alakalı gazeteler hakkında yapılan işlemler, basın çalışanlarına yönelik borç para ve yapılacak yardımlar, bir gazetenin kredi talebi ve diğer idari konular görüşülerek karara bağlandı.

KAYNAK: BİK

195 Sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun, 31 Mart 2023 tarihine kadar yürürlükte bulunan Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği ve Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne Dair Kararlar Resmi ilan ve reklam yayımıyla alakalı gazeteler hakkında yapılan işlemlerin görüşülmesi neticesinde; Afyonkarahisar’da yayımlanan bir gazetenin Defter Tutma ve Asgari Fiili Satış Adedi Şartlarını; İstanbul’da yayımlanan bir gazetenin Dizgi-Tertip ve Baskı Esasları Şartını; İstanbul’da yayımlanan bir gazetenin Kadro, İçerik, Dizgi-Tertip ve Baskı Esasları Şartlarını; İstanbul’da yayımlanan bir gazetenin Kadro Şartını; İstanbul’da yayımlanan bir gazetenin Sevk Edilen İlanın Gününde Yayımlanması Şartını; Erzincan’da yayımlanan bir gazetenin Kadro Şartını; Siirt’te yayımlanan bir gazetenin Dizgi-Tertip ve Baskı Esasları ile Teslim Yükümlülüğü Şartlarını ihlal etmeleri nedeniyle; 195 sayılı Kanun’un 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca, Afyonkarahisar’da yayımlanan bir gazeteye 5 gün, İstanbul’da yayımlanan bir gazeteye 1 gün, İstanbul’da yayımlanan 2 ayrı gazeteye 3’er gün, İstanbul’da yayımlanan bir gazeteye 7 gün, Erzincan’da yayımlanan bir gazeteye 3 gün, Siirt’te yayımlanan bir gazeteye ise 4 gün süreyle resmi ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.

Basın İlan Kurumu, basının desteklenmesine yönelik faaliyetleri kapsamında, Kurumun Teşkiline Dair 195 sayılı Kanun’un 2. maddesinin üçüncü ve beşinci fıkraları ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği ve 68 Sayılı Genel Kurul Kararının ilgili hükümleri uyarınca, basında fikren ve bedenen çalışanlara faizsiz borç para vermekte ve yardıma muhtaç basın mensupları ile vefat edenlerin ihtiyaç sahibi ailelerine de maddi yardımlar yapmaktadır. Bu kapsamda resmi ilan yayımlama hakkını haiz gazetelerde fikren veya bedenen çalışan 35 kişinin borç talepleri kabul edilerek; afet bölgesindeki illerden başvuru yapan 6 basın mensubunun her birine 12.000 Türk Lirası, diğer illerden başvuran 29 basın mensubunun her birine ise 6.000 Türk lirası faizsiz ve 6/12/18/24 ay geri ödemeli toplam 246.000 Türk Lirası borç para yardımı yapılmasına karar verildi. Diğer yandan Kahramanmaraş’ta yayınlanan bir gazetenin kredi talebi incelenerek uygunluğu ve ödeme yapılması kararlaştırıldı.

  • Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu