Genel

Emekliye Verilen Söz Unutuldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Zekeriya Aytekin, seçim döneminde emekliye verilen sözlerin unutulduğunu söyledi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

TÜED Başkanı Tekin, ülkemizde 15 milyon emekli yaşadığını ve adeta emekli kenti Kırıkkale’de ise 60 bin emekli yaşam mücadelesi verdiğini söyleyerek, “Rakamlara vurduğumuz zaman ülke nüfusumuzun 4 de birini emekliler oluşturmaktadır.

Devletimizi idare edenlerin bayram öncesi mevcut 2000 TL lik ikramiyenin yükseltileceği söz verilmişti bu söz maalesef yerine getirilmedi bayram öncesi emeklilerimiz hayali sukuta uğratılmıştır.

Mevcut 2000 TL’lik ikramiye ancak bir but dahi etmemektedir. Dolayısıyla emekliler kurban kesmeyi yerine getiremeyecekleri için çok üzgün oldukları bir gerçektir. Bu eksik ve noksanlığın Temmuz ayında yapılacak olan yılın ilk 6 ay zammının enflasyonun yanı sıra ek zam yapılmasına gerek olduğunu söylemekteyiz.

Son olarak ilave zam yapılmayan dul ve yetimlere zam yapılmasının yanı sıra en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesini ayrıca yapılmayan intibakın yapılmasını sağlıkta katkı payının kaldırılmasını ikramiyelerin ise asgari ücret seviyesinde olmasını talep etmekteyiz. TUİK verilerinin ise gerçekleri yansıtmasını beklemekteyiz” dedi.

 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu