Eğitim

Rektör Aslan Derece Kazanan Öğrencilerle Buluştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında atletizm-kros, taekwondo, kick boks, boks, güreş, halter branşlarında madalya kazanan öğrencilerle ve antrenörlerle ile buluştu.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Rektörlük Senato Salonu’ndaki toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Ayan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Uygurtaş, Fakülte Sekreteri Ahmet Ferhat Çetinkaya, antrenör hocaları Öğr. Gör. Döndü Uğurlu, Dr. Öğr. Üyesi  Orhan Gök, Arş. Gör. Mehmet Ceylan, Dr.Öğr.Üyesi Rafet Ünver, Arş. Gör. Gizem Karaca ile öğrenciler katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Türkiye Üniversiteler Arası Şampiyonasında, uluslararası şampiyonalarda ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Rektör Aslan, müsabakalara hazırlık süresi boyunca öğrencilerin maddi ve manevi olarak yanında olan, tecrübe ve bilgilerini onlarla paylaşan antrenör hocaları Atletizm Branşları Antrenörü Öğr. Gör. Döndü Uğurlu, Boks Branşı Antrenörü Dr. Öğr. Üyesi  Orhan Gök, Kick Boks Branşları Antrenörü Arş. Gör. Mehmet Ceylan, Güreş ve Halter Branşları Antrenörü Dr. Öğr. Üyesi Rafet Ünver, Güreş Takımı Yardımcı Antrenörü Erol Basat ve Taekwondo Branşları Antrenörü Arş. Gör. Gizem Karaca’ya da özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Antrenör hocaları ve sporcuları düşünce ve görüşlerini paylaştığı toplantıda Rektör Aslan sorulara cevap verdi ve yönetim olarak sportif faaliyetlere, sporcularımıza ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Üniversite adına başarı kazanmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren sporcuları ve antrenörleri  destekleri ve nazik davetleri dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’a ve Üniversite yönetimine teşekkür ederek ilerleyen süreçte daha büyük başarılar elde edeceklerine ilişkin inançlarını belirttiler.

Rektör Aslan sporculara hediye vermesi ile devam eden toplantı, toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

Türkiye Üniversiteler Arası Şampiyonalarda ve Uluslararası Şampiyonalarda Başarı Gösteren Takım ve Sporcularımız ile Antrenörleri

Atletizm-Kros Branşı

Öğr. Gör. Döndü Uğurlu (Atletizm Branşları Sorumlusu Üniversite Takımları Antrenörü)

Üniversitemiz Kız Kros Takımı, Ünilig Kros Türkiye Şampiyonasında takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. Ayrıca ferdi sıralamada;

Semra Karaaslan (Kros Koşusu) Türkiye 2.’si

Pelin Su Şahin (Kros Koşusu)  Türkiye 3.’sü olma başarısı gösterdi.

Kros takımımız, birincilik kupası ve 5 madalya ile Ünilig Kros Türkiye Şampiyonasını tamamladı.

Boks Branşı

Dr. Öğr. Üyesi  Orhan Gök (Boks Branşı Sorumlusu Üniversite Takımları Antrenörü)

Türkiye Üniversiteler Boks Şampiyonası 08-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde yapıldı. Şampiyonada Kadınlar 52 kg kategorisinde Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencimiz Eda Nur Kılıçcı müsabakayı birinci bitirerek altın madalya, 57 kg kategorisinde Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencimiz Latife Top ise ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Erkekler 60 kg kategorisinde Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencimiz Berat Civelek, şampiyonayı altın madalya ile tamamladı.

Müsabakalara az sayıda sporcu ile katılmasına rağmen elde ettiği başarılı sonuçlarla Üniversitemiz Boks Takımı şampiyonada 3. lük kupası almaya hak kazandı

Kick Boks Branşı

Arş. Gör. Mehmet Ceylan (Kick Boks Branşları Sorumlusu Üniversite Takımları Antrenörü)

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde düzenlenen Üniversiteler Türkiye Kick Boks Şampiyonasında 3 öğrencimiz birinci, 5 öğrencimiz ikinci ve 4 öğrencimiz üçüncülük madalyası kazandı. Ayrıca Üniversitemiz takım halinde Türkiye ikincisi olmaya hak kazandı.

Müsabakalar neticesinde;

94 kg KickLight kategorisinde Elektronik Teknolojisi Bölümü öğrencimiz Kemal Uyumaz birinci,

84 kg KickLight kategorisinde Rekreasyon Bölümü öğrencimiz Eray Konca birinci,

57 kg Point Fighting kategorisinde Antrenörlük bölümü öğrencimiz Furkan Sak birinci,

79 kg Point Fighting kategorisinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü öğrencimiz Burak Ayten ikinci,

63 kg KickLight kategorisinde Rekreasyon bölümü öğrencimiz Fedai Laçin ikinci,

60 kg K-1 kategorisinde Rekreasyon bölümü öğrencimiz Umut Başar Karabulut ikinci,

50 kg KickLight kategorisinde Spor Yöneticiliği bölümü öğrencimiz Nagihan Şahin ikinci,

63 kg Point Fighting kategorisinde Sosyoloji bölümü öğrencimiz Serhat Ayaz ikinci,

57 Full Contact kategorisinde Spor Yöneticiliği bölümü öğrencimiz Hüseyin Halil Sayan üçüncü,

69 kg Full Contact kategorisinde Spor Yöneticiliği bölümü öğrencimiz Serhat Dede üçüncü,

55 kg KickLight kategorisinde Rekreasyon bölümü öğrencimiz Aybüke Seven üçüncü,

ve 67 kg Full Contact kategorisinde Petrokimya Teknolojileri bölümü öğrencimiz Müslüm Karacakale üçüncü oldu.

Güreş Branşı

Dr.Öğr.Üyesi Rafet Ünver (Güreş ve Halter Branşları Sorumlusu Üniversite Güreş Takımları Antrenörü)

Erol Basat (1-5 Nisan 2023 tarihleri arasında Ankara’da yapılan 2023 Yılı Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası ile Kırıkkale Üniversitesi Güreş Takımları Yardımcı Antrenörü)

Üniversiteler Arası Türkiye Güreş Şampiyonası ile Uluslararası U 17 ve U 20 Zafer ve Şampiyonlar Turnuvası’nda sporcularımız ve elde ettikleri dereceler şu şekilde sıralandı:

Volkan Çakıl: 1-5 Nisan 2023 tarihleri arasında Ankara’da yapılan 2023 Yılı Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası Grekoromen 72 Kg. Türkiye birincisi,

Zeliha Alsan: 1-5 Nisan 2023 tarihleri arasında  Ankara’da yapılan 2023 Yılı Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası Kadınlar 50 Kg. Türkiye ikincisi,

Hüseyin Özen: 1-5 Nisan 2023 tarihleri arasında  Ankara’da yapılan 2023 Yılı Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası Serbest 57 Kg. Türkiye üçüncüsü,

Doğan Uzun: 27 Nisan- 02 Mayıs 2023 tarihleri arasında  Antalya’da yapılan Uluslararası U 17 ve U 20 Zafer ve Şampiyonlar Turnuvası U 20  Serbest Güreş  97 Kg. birincisi,

Aziz Yaprak: 27 Nisan- 02 Mayıs 2023 tarihleri arasında  Antalya’da yapılan Uluslararası U 17 ve U 20 Zafer ve Şampiyonlar Turnuvası U 17 Türk Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü olarak Takım İkinciliği

Halter Branşı

Dr.Öğr.Üyesi Rafet Ünver (Güreş ve Halter Branşları Sorumlusu Üniversite Güreş Takımları Antrenörü)

Hakan Şükrü Kurnaz, 20-23 Nisan 2023 Tarihleri Arasında Ermenistan’da yapılan 2023 Yılı Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nda Koparma Dalında kendi sıkletinde Büyükler Avrupa İkincisi oldu.

Taekwondo Branşı

Arş. Gör. Gizem Karaca (Taekwando Branşları Sorumlusu Üniversite Takımları Antrenörü)

Türkiye Üniversiteler Taekwondo Şampiyonası 10-13 Mayıs 2023 tarihleri arasında Bartın Üniversitesi’nde yapıldı.

Fakültemiz Antrenörlük Eğitimi 1. Sınıf öğrencisi Arif Erol 80 Kg’da ikinci olarak gümüş madalya almaya hak kazandı.

 

 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu