Gündem

Temiz Deniz Temiz Dünya

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından bu yıl teması ‘Temiz Deniz Temiz Dünya’ olarak belirlenen 2023 yılı Türkiye Çevre Haftası Kırıkkale’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Türkiye Çevre Haftası Kırıkkale’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Mobilya Üretimi konusunda faaliyet gösteren Modalife Plastik Üretim Fabrikasına Şehit Mustafa Uğurelli Ortaokulu ile gezi düzenlendi. Yapılan ziyarette öğrencilere Sıfır Atık kapsamında toplanan atıkların nasıl döşüm yapıldığı ve dönüşümden elde edilen ürünlerin neler olduğu konusunda bilgi verildi.

Kırıkkale’nin tüm Evsel Atıksularının Arıtıldığı Kırıkkale Belediyesi Atık su Arıtma Tesisine Şehit Yusuf Alsancak Ortaokulu ile gezi düzenlendi. Gezide öğrencilere Kırıkkale’de toplanan evsel atık suların nasıl arıtıldığı ve Atıksu Arıtma Tesisi hakkında bilgi verildi. Diğer taraftan Evsel Atıklarının Toplandığı Kırıkkale Düzenli Depolama Sahasına Başaran Koleji ile gezi düzenlendi.

Ziyarette öğrencilere Kırıkkale’de toplanan evsel atıkların nasıl depolandığı, toplanan atıklardan nasıl elektrik üretildiği, Tıbbi atık sterilizasyon tesisini ve Ambalaj atığı toplama ve ayırma tesisi hakkında bilgi verildi. Kırıkkale Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Atar etkinliğe katılan eğitimcilere ve öğrencilere teşekkür etti.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu