Ekonomi

Emekliler Seçim Öncesi Talep ve Beklentilerini Dile Getirdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, seçim öncesi siyasi partilerden talep ve beklentilerini dile getirdi.

TÜED Başkanı Zekeriya Aytekin, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 15 milyon emekliyi temsil ettiklerini söyleyerek,

“İktidara geldikleri zaman emeklilerin ekonomisine ne gibi katkılarının olacağını maddeler halinde beklemekteyiz. Türkiye Emekliler Derneği olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Biz siyasi partilerin arka bahçesi değiliz, fakat siyasi partiler bizim ön bahçelerimizdir. Seçim sathı mealinde partilerin ön bahçelerine bakacağız. Emeklilerle ilgili bahçelerinde ne var? Ülkemizde 15 milyon emekli aileleriyle beraber ülke nüfusunun 4’te 1’ini oluşturmaktadırlar.

Seçim öncesinde partilerle ilgili görüş ve düşüncelerine göre oylarımızı sandığa yansıtacağız. Seçim öncesinde siyasetçilerden ve mevcut iktidardan beklentilerimizi şöyle sıralayabiliriz. 2000  sonrası emeklilere de intibakın yansıtılması. En düşük emekli maaşının ve ikramiyesinin asgari ücret seviyesinde olması. Emeklinin maaş aldığı bankaların promosyonları yükseltmeleri. Yapılan ek ücretin yüzde 10’a çıkartılması. Sağlıkta katkı paylarının kaldırılması. Maaşlara yapılan zamların yüzdeli değil seyyanen verilmesi. Evsiz emeklilere TOKİ Kanalıyla uygun fiyatlarla ev yapılması. Bu ülkenin ebeveynleri olarak yapılacak olan bu seçimin ülkemize milletimize ve çalışanlarımızla beraber biz emeklilere hayırlara vesile olmasını bu kutsal ayda yüce Allahtan dilemekteyiz. Biz Emekliler olarak seçimlerde bizimle ilgili konuları samimi olarak açıklayan partiler ve adaylara yaklaşımımız daha objektif olacaktır. Atacağımız oyları buna göre yapacağız” dedi. Haber: Yakup Özcan

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x