Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu 2015 yılı ilk 9 ayda yaptıkları kurum faaliyetlerinde 2015 yılının ilk 9 ayında 4 bin 421 kişinin işe yerleştirildiğini, 6 bin 306 kişinin de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden maaş aldığını ve projelerden 16 milyon 938 bin 56 TL ödeneğin ilimiz ekonomisine kazandırıldığını belirtti.
1929 KİŞİYE MESLEKİ EĞİTİM KURSU VE İŞBAŞI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
Ulu; 2015 yılının ilk 9 ayında İŞKUR tarafından özel işletmeler ile işbirliği yapılarak çeşitli mesleklerde en az yüzde 50 istihdam garantili 12 adet kurs düzenlendiğini ve bu projelerden kuruma kayıtlı işsizlerden toplam 220 kişinin yararlandığını, işletmelerde işbaşı (staj) yaparak meslek edinmelerinin sağlanması amacıyla ilimizde 367 işverene işbaşı eğitim programı düzenlendi. Toplam 631 kişi bu programdan faydalandığını, işyerlerinde çalışan ve bu programdan yararlanan kişilerin maaşlarının ve SGK primlerinin İŞKUR tarafından ödendiğini belirtti.
TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR DÜZENLENDİ
İl Müdürü Ulu; “Toplum yararına program ile kamu kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapılarak kamu yararına yönelik alt yapı bakımı, yol yapımı, ağaç dikimi, mezarlık bakımı, camilerin, kütüphanelerin ve okulların çevre düzenlemesi gibi projeler kapsamında 88 adet toplum yararına program düzenlenmiştir. Bu projeden 2 bin 525 kişi faydalanmaktadır. Bu proje ile Kırıkkale Belediyesi, İlçe belediyesi ve beldeleri, ilçe kaymakamlıkları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Keskin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Müftülüğü, Polis Meslek Yüksekokulu ve Orman 9. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yapılmaktadır. TYP projesinden faydalanan kişilerin 9 ay boyunca maaşları ve SGK primleri Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından karşılandığını belirtmiştir”
KENDİ İŞİNİ KURMAK İÇİN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
Ulu; “Kurumumuzda kayıtlı vatandaşlardan işletme kurmak isteyenlere yönelik Kırıkkale Üniversitesi ile ortak girişimcilik mesleğinde toplam 200 kişiye eğitim verilmiştir. 70 saatlik eğitimin sonunda girişimcilik sertifikasını alan vatandaşlar kendi işini kurmak için projelerini KOSGEB’e sunduklarını belirtti. Temininde zorluk çekilen meslekleri tespit etmek için 16 Mart-30 Nisan 2015 tarihlerinde kurum personellerimiz tarafından İşgücü Piyasası Araştırması (İPA) analiz çalışması yapılmıştır. Bu çalışmada 10+ istihdamlı 437 işyerinde yüz yüze görüşme ile analiz çalışması yapılarak; bu kapsamda ilimizdeki açık iş oranı, işgücüne katılma oranı ve temininde zorluk çekilen meslekler tespit edilmiştir. Analiz sonucu kitap haline getirilerek Kasım ayında kamuoyu ile paylaşılacaktır. Nazım ULU, 2015 yılının ilk 9 ayında 2 bin 392 işyerinin ziyaret edilerek kurum hizmetleri ve projeleri anlatıldığını, 142 eğitim kurumuna da ziyaret gerçekleştirilerek öğrencilere meslek seçme ve iş arama becerisi eğitimi ve meslek tanıtımı verildiğini açıkladı. Ulu, son olarak bu projeler ile 2015 ayının ilk 9 ayında kurum tarafından 4421 kişinin işe yerleştirildiğini ve 16 milyon 938 bin TL ödeneğin Kırıkkale’ye kazandırıldığını ifade etti.